Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince ( ÖSYM) YKS'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15'te başladı. Osmaniye Anadolu Lisesi'nde sınava gireceği sınıfa çıkmak için okul kapısında polis ekiplerince yapılan belge kontrolünde kimliğini unuttuğunu fark eden Ayşe Sabancanlı gözyaşlarına boğuldu.

"ANNEM DE BABAM DA YOK"

Giriş kapısında görevli polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan genç kız, kısa süreli yaşadığı şokun ardından aile yakınlarının numarasını polis ekiplerine söyledi. Polisin anne babasının numarasını sorması üzerine kız öğrencinin 'Annem de babam da yok, ikisi de vefat etti" demesi Tüm Türkiye'nin yureğini burktu.

KİMLİĞİNİ YETİŞTİRDİLER

Daha sonra aile yakınlarıyla telefonda görüşen genç kız, kimliğinin geleceğini anlamasıyla biraz da olsa sakinleşti. Gözyaşları içerisinde beklerken gelen bir telefonla koşmaya başlayan genç kızın kimliğine kavuşma anı yine yürekleri dağladı. Ayşe Sabancalı'nın sınav öncesi yaşadıkları sosyal medyada salladı. Polislerin genç kıza davranışı yüzleri güldürdü. Genç kız için herkes mesaj attı, yaşadıklarına ağladıklarını yazdı...

Editör: TE Bilisim