Günümüzde artık muhtarların yaptığı birçok şeyi devletin dijital platformları aracılığıyla gerçekleştirmek mümkün.

Bu yüzden muhtarların gerekliliği, topluma eskisi kadar yarar sağlamadıkları düşünülerek aldıkları maaş da tartışma konusu olmaya başladı.

Ancak bu eleştirilere istisna olabilecek farkındalıklara imza atan muhtarlar da var.

7 yılda bin kişiye iş buldu

TRT Haber'in aktardığına göre; İstanbul Ümraniye'de bir muhtar, kurduğu sosyal medya ağı ile 7 yılda bin kişinin iş sahibi olmasına yardım etti.

Makamını adeta iş bulma kurumuna dönüştüren Altınşehir Muhtarı Dursun Ali Yıldız, 7 yılda bin kişiye, son iki ayda da yaklaşık 45 kişiye iş buldu.

Esnafla iş arayanları buluşturuyor

Bahçe düzenlemeden aşçısına, temizlik görevlisinden tezgahtarına, reyon görevlisine, marangozdan kasiyere, birçok iş koluna çalışan kazandıran Yıldız, esnafla iletişime geçip mahallesinde iş arayanları buluşturuyor.

Muhtarlıkta işçi ve iş arayanlar listesi bulunuyor

İşçi arayan adreslerin listelerini yapan Yıldız'ın aracılığıyla son 10 günde 5 kişi karton bardak imalatı yapan fabrikada işe başladı. Yönetici, kasap, şarküteri ve bilgi işlem talep ediliyor. Bir alışveriş mağazası da elektrik görevlisi olarak çalışacak birini istiyor.

Mahalle sakinlerinin takdirini topladı

Yanına gelen herkesin mutlu olması için elinden geleni yapan Muhtar Dursun Ali Yıldız, mahallesinde herkes tarafından takdir görüyor.

Editör: TE Bilisim