NAKŞİBENDİ Tarikatı’nın Halidiye Kolu’na bağlı İsmailağa Cemaati'nin 93 yaşındaki şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu (ks), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede Rahmet-i Rahmana kavuştu. Bir süre önce yaşlılığa bağlı böbrek rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede yoğun bakıma alınan Efendi Hazretleri’nin vefat haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu duyurdu.

“DEDEM ALLAH’A VASIL OLDU”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ustaosmanoğlu’nun, “Mahmud Efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular.” ifadelerini kullandı. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.

GÖNÜL DOSTLARI YOLLARA DÖKÜLDÜ

Efendi Hazretleri’nin naaşı vefat ettiği hastaneden alınıp Beykoz ilçesi Baklacı Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Ustaosmanoğlu’nun ailesi, yakınları, sevenleri ve cemaat mensupları da eve akın ederek Ustaosmanoğlu’nu son yolculuğu öncesinde yalnız bırakmadı. Anadolu ve dünyanın bir çok yerinden binlerce gönül dostu cenazeye katılmak için kente doğru yola çıktı.

FATİH CAMİİ’NDEN UĞURLANACAK

İsmailağa Camii’nin resmi Twitter hesabından Ustaosmanoğlu’nun cenaze namazı programı paylaşıldı. Açıklamaya göre Ustaosmanoğlu’nun naaşı bugün Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kalınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ustaosmanoğlu’nun vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, “Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun.” dedi.

***
‘Manevi önderimize rahmet diliyorum’

MAHMUD Efendi Hazretleri’nin vefatının ardından bir çok siyasi taziye mesajı yayımlayarak, başsağlığı diledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: “Ömrünü ilim, irşad ve tebliğe vakfeyleyerek binlerce talebe yetiştiren, manevi önderlerimizden muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemîl diliyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: “Değerli alim, hoca, fazıl ve veli insan muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mevla sonsuz rahmetiyle muamele eylesin.”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Mahmut Ustaosmanoğlu Hocamızın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendilerine Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Ömrünü İslâm’a vakfeden, ülkemizin manevî rehberlerinden İslâm âlimi Mahmut Ustaosmanoğlu’na Allah’tan rahmet;ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim.”

“BİR ASRA YAKIN MÜCADELE ETTİ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Yetiştirdiği Kur'an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm'ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye Allah'tan rahmet; İslam Âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaatine başsağlığı diliyorum.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: “İslam’ın inanç, ibadet, ahlak ve muamelâta dair emir ve nehiylerinin öğrenilmesi ve yaşanması için ilim ve irfan yolunda bir asra yakın mücadele yürüten, binlerce talebe yetiştiren Mahmud Efendi üstadımızın mekanı cennet, makâmı âlî olsun.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Editör: TE Bilisim