İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te kontrol altına alınan orman yangını sahasında konuştu. Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

Yangın alanına sivil vatandaşlarımızı sokmadık. Profesyonel bir çalışma yaptık. Yangın içerisindeki herkes eğitim almış görevli kişilerdi. Bizim Türkiye Afet Müdahale Planında 23 çalışma grubumuz var 15 grubumuz burada çalıştı. 

Bu yangın riskli bir yangındı. Dünya standartlarının çok üstünde hem havadan hem karadan müdahale edildi.

Devletin  bütün kurumları hazır, eşgüdüm içerisinde çalıştılar. İnsan sağlığına bir şek olmadı ama orman içinde hayvanlar yandı, ciğerlerimiz yandı. O yüzden acımız var

86-87 saattir buradayız. Bu bizim görevimiz. Farklı işlerimiz de var ve bunları sürdürmek zorundayız. 

Siyaset çok kıymetlidir. Niteliksiz adamların elinde siyaset çok kıymetsiz hale gelmektedir. Türkiye'de siyasi muhalefeti niteliksiz hale getirmişlerdir. Burada uçak olmadığını meclis kürsüsünde söylediler. Allah korkunuz yok mu? Sabahtan akşama kadar en çok hakaret yiyenlerden birisiyim. Burada onlarca uçak ve helikopterle çaba sarf edenlerin hakkını ben savunmazsam enim adamlığım sorgulanır. İnsanlığımız sorgulanır. Çok da kötü bir şeydir. 

Herkesin çabasını aziz vatandaşlarımız görüyor. İlk gece sandalyenin üzerinde 1 saat uyumadık bu bizim görevimiz. Bir orman yangınına siyasi muhalefet geldiğinde eskiden toplumu tahrik etmezdi. Yapabileceğimiz bir şey var mı denirdi. Bu yalan siyaseti Türkiye'de siyaseti niteliksiz bir hale getiriyor. Bu kadar sığ bir yapının burada siyasi muhalefet olarak bulunması orman yangını kadar tehlikeli bir durumdur.

Bizim helikopterlerimizin yüzde 90'ından çoğu gece görüşlüdür. O dağları gece gündüz geçiyoruz. Gece yangın söndürebilen hava araşları ayrı bir şeydir. Biz Türkiye'de gece yangın söndürebilen hava aracı kullandık mı? Evet geçen sene bunu denedik. Herkes kendi işini yapsın. Bu doğru olmayan işleri kamuoyuna anlatmaya çalışıyoruz. Bu değerlendirmeleri biz bile yaparken kılı kırk yarıyoruz. Bunlar teknik konular. Diğer insanların meslekleriyle alakalı ne kadar hakim olabiliriz. Mümkün değildir. 

Editör: TE Bilisim