Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Peki, Öğretmen ataması branş dağılımı nasıl? Öğretmen ataması hangi bölümlere yapılacak? İşte konuyla ilgili araştırılan detayları sizler için haberimizde derledik.

ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI NASIL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacak." müjdesini paylaştı.

Bakanlığın takvimine göre, yeni eğitim-öğretim dönemi 12 Eylül'de başlatılacak. Ataması yapılacak 20 bin yeni öğretmenin de yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte görevlerine başlaması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: "Her zaman öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği atama müjdesi için şükranlarımızı sunuyoruz. Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız. Öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun."

Ataması yapılacak olan 20 bin öğretmen alımlarına ilişkin branş dağılı ve kontenjanları henüz açıklanmadı. MEB, önümüzdeki günlerde öğretmen atamasına ilişkin başvuru kılavuzunu açıklayacak.

Editör: TE Bilisim