NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak için İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO diplomasisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün çok sayıda Başbakan ve Devlet Başkanı ile görüşen Erdoğan’ın bugün de ikili görüşmeleri devam ediyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de yapılan NATO Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi.

SANCHEZ’LE BASINA KAPALI GÖRÜŞME

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile de görüştü. NATO Zirvesi'nin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ile AK Parti Rize Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.

AVUSTURYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de ikili temasları kapsamında Avusturya Başbakanı Nehammer ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı oteldeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Erdoğan'ın görüştüğü isimler arasında Hollanda Başbakanı Mark Rutte da yer aldı. Erdoğan Madrid'de, Rutte ile görüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı. 

Öte yandan Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile bir araya geldi. NATO Zirvesi'nin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Editör: TE Bilisim