Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ( Togg), sosyal medya hesabından müjdeli haberi açıkladı.

Yerli otomobil Togg hesabından yapılan paylaşımda; ''Önümüzdeki yıl banttan inecek olan Togg, yüksek performanslı şarj cihazları için hamle yaptı. Togg, EPDK'dan Şarj Ağı İşletmecisi lisansı aldı. Böylece 81 ilde 180 kWs üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına uçtan uca kesintisiz deneyim sunulacak.'' ifadesine yer verildi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLDE ÖTV DÜŞÜYOR

Türkiye’nin otomobili Togg’un yollarla buluşmasına az bir süre kala torba kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde çok önemli bir önerge kabul edildi.

Kabul edilen önergeyle elektrikli otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı değiştirilirken, 700 bin TL’lik matrah getirildi. Buna göre, motor gücü 160 kW’ı, vergisiz fiyatı 700 bin TL’yi geçmeyen elektrikli otomobillerden alınacak vergi tutarı yüzde 10 olarak belirlendi. Aynı koşullarda vergisiz fiyatı 700 bin TL’yi aşan elektrikli otomobillerden alınacak ÖTV tutarı ise yüzde 40 oldu.

Motor gücü 160 kW’ı geçen elektrikli araçlardan da 750 bin TL’yi aşmayanlar için ÖTV oranı yüzde 50, 750 bin TL’yi aşanlar için ÖTV oranı yüzde 60 olarak güncellendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Togg'un ÖTV'sini düşürüp, cazip hale getiriyoruz. Yerli üretime koruyuculuk getiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

İSTASYONLARLA SORUN BİTECEK

EPDK'nın verdiği şarj altyapısının gelişimi için verilen şarj ağı işletmeci lisansları ile birlikte elektrikli araç kullanıcıları araçlarını şarj etmede sorun yaşamayacak. Togg’un da aralarında yer aldığı lisans sahibi şirketler ülkeyi boydan boya şarj istasyonları ile donatacak. Önümüzdeki dönemde sayısı artacak şarj istasyonları ile yerli otomobilimiz Togg dahil birçok elektrikli araç hem şehir içinde hem de şehir dışında rahatlıkla seyahat edebilecek.

Editör: TE Bilisim