Twitter kullanıcısı Enise Kocaman hesabından yaptığı bir paylaşımda başörtüsüne saldırıda bulunulduğunu ve olayı tüm yetkili makamlara ileteceğini söyledi.

Türkiye’de bazı kesimlerin İslam ve Müslümanları açık bir şekilde hedef alınması olaylarına bir yenisi daha eklendi. Trabzon’dan İstanbul’a düzenlenen bir sempozyuma katılmak için geldiğini ifade eden Enise Kocaman yaşadığı mağduriyeti sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

“YETTİ ARTIK”

Kocaman’ın CV’si sayesinde davet edildiği etkinlikte başörtüsü hedef alındı. 30 Haziran’da yaptığı paylaşımda yaşadığı olayın detaylarını aktarmadan kısa tweetler atan Kocaman “Trabzon'dan sırf ilgilendiğim bir alanının sempozyumu için İstanbul'a geldim. Beni çağıran hoca "CV’imden" çok etkilenmiş olacak ki yanına çekip ‘senin gibi biri nasıl başörtülü olur, ben kuranı üç kere okudum kuranda bu yazmıyor. Başörtülüler kuran okumamışsınız’ dedi.

20 yıldır yapılan bu aşağılayıcı tavır, bu cahil yerine konma, sürekli dönüştürmeye çalışılma gerçekten yetti. Türkiye bir milim ilerlememiş. Yazıklar olsun. Gençken yaşatılan travmanın aynısıydı, saygısızlık olmasın diye tepki veremedim. Titriyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocaman bir gün sonra ise öne sürdüğü saldırının detaylarını yine sosyal medya hesabından yazdı. “Dün ne kişinin ne de sempozyum adını vermiştim ama bugün o kadar utanç verici şeyler yaşadım ki artık adlarını vermekte hiçbir sakınca görmüyorum.” ifadeleriyle olayı anlatmaya başlayan Kocaman şöyle devam etti:

“20 YILDIR AYNISINIZ”

Kerpiç org'un öncülüğünde yapılan toplantı serisinde Prof. B.I'nın inanılmaz bir psikolojik şiddetine maruz kaldım. Ben de bu sefer tepkimi göstererek ‘Hocam bu söylemi sürdürmezsiniz, haddinizi aşmayın. İnanılmaz bir hayal kırıklığına uğradım buraya Nur Serter'in kurduğu ikna odalarının devamı için mi geldiniz!’ dedim. O da ‘Bak bak laflara bak nasıl çalışmış da gelmiş nasıl politik laflar. Bunlar hep böyle. dedi. Ben de ‘20 yıldır aynısınız’ dedim ve kendisi oradan ayrıldı. En basit tabirle bu durumu lanetliyorum. 3 ayrı üniversitede eğitim aldım ama böyle cahil, terbiye sınırını aşan bir insan görmemiştim. Bana yapılanı gerekli tüm makamlara ileteceğim.

“ARTIK CESARET EDEMEMELİLER”

Beni oraya kendisi devam etti ama davet ederken örtülü olduğumu bilmiyordu! 2022 yılında bir üniversite çatısında bir yemekhanede tüm katılımcıların içinde bunu yaşadığıma hala inanamıyorum. 28 Şubat şövalyeleri artık hiçbir genç kadına böyle mobbing yapma cesareti gösterememeli!

Devam eden programa katılmayıp oradan ayrılmayı düşündüğümde masada birlikte oturduğumuz ve orada tanıştığımız arkadaşlar (İki Alman, bir Yemenli ve bir Türk) gelmem gerektiğini, buraya bu konuyu öğrenmek için geldiğimi böyle şeyleri asla önemsememi söyleyip beni ikna ettiler ve olanlara inanamadılar. Her zaman derim en kötü anda bile iyi insanlar bir yerden çıkıyor ve harika enerjilerini evrene yayıyorlar. İyi ki varlar, var olsunlar.

Kocaman'ın açıklamalarının ardından başörtüsüne saldırıda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. B.I henüz açıklama yapmayarak sessizliğini koruyor.

Editör: TE Bilisim