Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki program öncesinde Ümraniye Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Ümraniye’de ikamet eden LGS’den tam puan almış 7 öğrenciyi tebrik eden Bakan Kurum, ardından Belediye binasında bulunan sergi salonu açılışı için kurdele kesimini gerçekleştirdi.

Daha sonra İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 380 Araçlık Katlı Otopark ve Belediye Meydanı Açılışı’na katılan Bakan Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada “İstanbul bizim aşkımızdır, sevdamızdır, gönül başkentimizdir. Allah’a hamdolsun biz İstanbul sevdasıyla; Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük Türkiye yürüyüşünü başlattığı bu aziz şehre nice hizmetler, nice eserler kazandırdık.” ifadesini kullandı.

“İSTANBUL’UMUZU TARİHİN EN BÜYÜK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK PROJELERİYLE BİZ TANIŞTIRDIK”

Bakan Kurum, İstanbul’a Çatalca’dan Pendik’e, Güngören’den Kağıthane’ye kadar 39 ilçede, 964 mahallenin tamamında ve her caddesinde kentsel dönüşüm, sosyal konut, millet bahçeleri projelerinin, çevre yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini ve 7/24 canla başla çalıştıklarını belirterek “büyük bir gururla ifade etmek isterim ki; İstanbul’umuzu tarihin en büyük çevre ve şehircilik projeleriyle biz tanıştırdık.” açıklamasını yaptı.

Sadece son 10 yılda İstanbul’da tam 600 bin konutu yeniledikleri bilgisini paylaşan Bakan Murat Kurum, şu anda sahada toplam 140 bin yeni konutun dönüşümüne olanca hızla devam ettiklerini vurguladı; bu anlayışla İstanbul’u depremlere hazırladıklarının, vatandaşların daha sağlıklı ve daha güvenli konutlarda oturmalarına imkân sağladıklarının altını çizdi.

“BURADA HEM İSTANBUL’A HEM DE ÜLKEMİZE BİR SÖZ VERİYORUZ!”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2035 yılına kadar İstanbul’da, Türkiye’de güvensiz tek bir konut, yenilenmemiş tek bir yuva, yarınından umutsuz tek bir aile kalmayıncaya kadar milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, teşkilatlarla ve bakanlıklarla; millet için, çocukların geleceği için canla, başla çalışmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

Verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bakan Kurum, Ümraniye'de Hekimbaşı, Kazım Karabekir ve Dumlupınar mahallelerinde 628 kentsel dönüşüm konutumuzun temellerini en geç 2 ay içerisinde atacakları müjdeledi.

Bakan Kurum, Ümraniyelilere bu üç mahallede yapacakları konutların sayısını etaplar halinde 2000’e çıkartacakları, vatandaşları sağlıklı, güvenli konutlarına yerleştireceklerinin de sözünü verdi.

“ÜMRANİYE’MİZE BİRÇOK YATIRIM ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Ümraniye’ye, kentsel dönüşümden sosyal konuta, millet bahçelerinden çevre yatırımlarına kadar birçok yatırımın aralıksız sürdüğünü söyleyen Bakan Kurum, ilçede toplam büyüklüğü 490 bin metrekareye ulaşan 2 millet bahçesi ile ilgili verdikleri sözleri yerine getirdiklerini aktardı.

Bakan Murat Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle içerisinde millet kıraathanesi, seyir terası, bisiklet ve yürüyüş yolları, oyun alanları, spor sahaları, piknik alanının yer aldığı 330 bin metrekarelik Ümraniye Hekimbaşı Millet bahçemizi Kasım ayında Ümraniyelilerin, İstanbulluların hizmetine sunduk. Tabi Ümraniye’miz hizmetlerin en güzelini hak ediyor. İşte bu yüzden 160 bin metrekare büyüklüğündeki Osmangazi Korusu Millet Bahçemizde de çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İnşallah Kasım ayında sizlerin hizmetinize sunacağız. Şimdiden Osmangazi Millet Bahçemiz hayırlı uğurlu olsun.” diyerek Bakan projelerin detaylarını paylaştı.

Vatandaşların, millet bahçesinde sadece kuş seslerini ve çocukların cıvıltılarını duysun diye; gürültü bariyerini tamamladıklarını belirten Bakan Kurum, otoyoldan kaynaklanan ses kirliliğini önlediklerini, yine İller Bankası eliyle yatırım bedeli toplam 50 milyon lira olan projeleri bitirdiklerini dile getirdi.

Konuşmasını “işte bugün de söz verdiğimiz gibi İller Bankamız ve Belediyemizle, Ümraniye’nin tam merkezinde, trafik ve otopark problemini bitirecek bir projeyi hayata geçirdik. Tam 10 bin m2 alanda yatırım bedeli 39 milyon lira olan 380 araçlık akıllı, zemin altı katlı otoparkımız ile belediye meydanımızı Ümraniyeli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz.” şeklinde sürdüren Bakan Kurum, çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

“MUHALEFETİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Dünyanın her yerinde muhalefetin işinin yapılmayanı söylemek, varsa yanlışı göstermek, eksik olanı tamamlamak olduğunu anlatan Bakan Kurum, Türkiye’de bu durumun çok farklı olduğunu, muhalefetin dinlemeden eleştirdiğini, görmeden iftira attığını, anlamadan yalan söylediğini belirterek “Muhalefeti anlamak mümkün değil” ifadesini kullandı.

Bakan Murat Kurum, ülkeye dev eserler kazandırdıklarını, büyük yatırımları hayata geçirdiklerini, iyi günde olduğu gibi kötü günde de milletin yanında olduklarını vurguladı; “bir muhalefet; ‘neden selde vatandaşın yanındasınız, neden yangında ormanlarımızı kurtarmak için bölgedesiniz, neden depremde yaraları sarmak için seferber oluyorsunuz, neden afet bölgelerindesiniz’ diye eleştirir mi? sorusunu yöneltti.

Sellerin, yangınların, depremlerin, afetlerin siyaset üstü meseleler olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, “bu işin siyaseti olmaz! Bunu her zaman söylüyoruz! Millet ağlarken, millet hüzünlüyken, millet zor durumdayken siyasetçi siyaseti kenara bırakır, millete nasıl yardım ederim diye düşünür, milletin yardımına koşar. Ama siz bırakın yardım için el uzatmayı; en zor zamanda bile milletin acılarını siyasetinize alet etmekten imtina etmiyorsunuz!” diyerek muhalefete tepki gösterdi.

“BUNLARIN GERÇEK YÜZLERİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

Finlandiya ve İsveç meselesinde muhalefetin gerçek yüzlerini bir kez daha gördüklerini söyleyen Bakan Kurum, “şimdiden istenen teröristler iade edilmiş, terörün fonu kesilecek, İsveç ve Finlandiya Türkiye’nin birçok talebine evet demiş. Dünya medyası, Türkiye istediğini aldı demiş. Terör örgütleri, PKK, FETÖ rahatsız ama gel gör ki bizim muhalefet de rahatsız. Dış politika ufukları büyükelçilerle masa kurmak olanlar, milletin âli menfaatlerinin nasıl korunacağını elbette bilemezler. Millete husumetlerini dış politikada da iç politikada da göstermeye maalesef devam ediyorlar.” ifadesini vurguladı.

Bakan Murat Kurum; muhalefetin, milletin hiçbir derdine derman olmadıkları gibi ülkenin, devletin çıkarlarına da karşı durduğunu dile getirerek, “biz dertlerini biliyoruz. Açık söylüyorum. Bunların tek derdi; RECEP TAYYİP ERDOĞAN”dır dedi.

“KARŞIMIZDA YAVRULARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN EN GÜZEL HİZMETİ ALACAĞI, SPOR YAPACAĞI BİR TESİSİ DURDURAN; KÖTÜ NİYETLİ BİR MUHALEFET VAR, KÖTÜ KALPLİ BİR İRADE VAR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de bir açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün Türkiye’deki muhalefetin sadece beceriksizlikle, tembellikle açıklanamayacağını, aynı zamanda hayırlı işlere takoz koyan bir zihniyete sahip olduğunu ifade etti.  

Yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine TOKİ eliyle Türkiye’nin son yıllarda basketboldaki başarılarını taçlandıracak muhteşem bir uluslararası basketbol sahası yaptıklarını, proje tamamlandığında 37 bin metrekare alanı, 10 bin seyirci kapasitesiyle sınıfında en ileri özelliklere sahip olacağı bilgisini aktaran Bakan Kurum, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kalkmış, inşaatı durdurmaya çalışıyor. Burası, eskisi yerine yapılan bir salon olduğu halde buraya yeşil alan diyor, başka şeyler uyduruyor. Halbuki derdi başka, burada İSKİ’nin yeni salon için ayrılan arazide üzerine düşen vazifeler var, bunu beceremiyorlar; bahane edip çalışmayı durduruyorlar. Ayrıca projede, sırf projeye ait 14 bin metrekare yeşil alan varken, şu anda orada hali hazırda bir yeşil alan yokken; yeşil alan varmış gibi davranıyorlar. Milletimizin aklıyla alay ediyorlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.     

Bakan Murat Kurum, “hakikaten karşımızda yavrularımızın, gençlerimizin en güzel hizmeti alacağı, spor yapacağı bir tesisi durduran, kötü niyetli bir muhalefet var. Kötü kalpli bir irade var.” ifadesini kullanarak bunlara pabuç bırakmayacaklarını, millete, gençlere hizmet etmenin önünde hiç kimsenin duramayacağını ve bu eseri Türk sporuna ve sporcusuna, gençlere, İstanbul’un güzel çocuklarına kazandıracaklarını söyledi.

“BİZ AZİZ MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLMAKTAN, ZOR ZAMANLARDA YANLARINDA OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUZ”

Bu can bu bedende olduğu sürece, iyi günde de kötü günde de milletin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Bakan Kurum, “biz milletin emrinde olmaktan, milletin yaralarını sarmaktan, milletin bize verdiği sorumluluğu yerine getirmekten, onların zor zamanlarında yanında olmaktan şeref duyuyoruz. Evet; biz dün Elazığ’daydık. İzmir’deydik, 1 ay boyunca milletimizin yanından ayrılmadık. Günlerce Giresun’daydık. Evvelki gün Kastamonu, Karabük’teydik. Yaralar sarılana kadar oralardan bir an bile ayrılmadık.” dedi; “ahdimiz var; bu can bu bedende olduğu sürece, biz iyi günde de kötü günde de milletimizin yanında olmaya Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam edeceğiz.” diye ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sözlerini, “milletimiz; sandık önüne geldiğinde kendisine hizmet edenle kendisine eziyet edeni ayıracak; bunlara 2023’te de 2024’te de umdukları hasadı yaptırmayacaktır. Biz buna inanıyoruz, milletimize güveniyoruz, İstanbul’a güveniyoruz, Ümraniye’mize güveniyoruz, sizlere güveniyoruz, Türkiye’ye güveniyoruz” diye noktaladı.

Editör: TE Bilisim