TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, yazılı bir beyan üzerinde anlaşıldığına dikkati çekerek üç ülkenin dışişleri bakanlarının bu mutabakat metnine imza attıklarını hatırlattı. Kılıç, memorandum ile PKK’nın, terör örgütü olduğunun tekrar gündeme getirildiğini ve zapta geçirildiğini belirtti.

FETÖ TERÖRÜ TESCİLLENDİ

Terör örgütü PKK ile yan kolları PYD/YPG ile mücadele edileceğinin de karara bağlandığını aktaran Kılıç, “Hepsinden önemlisi FETÖ ilk kez uluslararası bir belgenin içerisinde ‘terör örgütü’ olarak zikredildi. FETÖ, Türkiye’nin değerlendirdiği anlamda bir terör örgütü olarak uluslararası bir mutabakat zaptına dercedildi.” diye konuştu.

GÜVEN KAYBI TELAFİ EDİLEMEZ

Memorandumun imzalanarak yazılı taahhütlerin verildiğinin altını çizen Kılıç, “Siz bu taahhütleri yerine getirmezseniz, kusura bakmayın ne sözünüzün erisiniz derler ne de ortaya koyduğumuz herhangi bir sözde, anlaşmada size güvenebiliriz. Memorandumu uygulamamak, uygulamaktan çok daha pahalıya patlar. Çünkü güven kaybı olur, sözünüzün hiçbir anlamı kalmaz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Haklılığımız tescillendi’

Türkiye'nin dile getirdiği çekincelerin, istediği şartların memorandum ile tüm dünyaya ilan edildiğini belirten Kılıç, "Haklılığımız tescillendi. Bundan sonrası süreci takip etmek. Muhalefetteki arkadaşların da süreci bu şekilde takip etmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim