Bayram namazında cemaat şart mı, cemaatsiz kılınır mı? İslam aleminin Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki dini bayramı vardır. Bu iki özel günde de Müslümanlar namaz kılar. Bayram namaz saati güneşin doğuşundan 50 dakika sonradır. Toplamda 2 rekattan oluşan bayram namazının Kur'an-ı Kerim'de yer alan ifadelere göre cemaat ile kılınması gerektiği anlaşılmaktadır. Peki, Kurban Bayramı namazı evde tek başına kılınır mı? Bayram namazı cemaatsiz kılınır mı? İşte bayram namazı ile ilgili merak edilenler.

KURBAN BAYRAMI NAMAZI EVDE TEK BAŞINA KILINIR MI?

Bayram namazı, mezheplere göre farklı algılanmaktadır. Şafii mezhebine göre bayram namazı topluca kılınabilmektedir. Cemaate katılamayanların da tek başına kılabilecekleri kabul edilmektedir. Hanefi mezhebine göre ise bayram namazı da Cuma namazı gibi cemaatle kılınmalıdır. Olağan üstü durumlar haricinde bayram namazının cemaatle kılınması makbuldür.

BAYRAM NAMAZI CEMAATSİZ KILINIR MI?

Diyanet'in yaptığı açıklamaya göre bayram namazı kılabilmek için cemaate ihtiyaç vardır. Cemaat olması kaydıyla bayram namazı evde veya camide de kılınabilir.

Editör: TE Bilisim