Kara Tahta Münevver (Selen Uçer) kaç yaşında, aslen nereli? Selen Uçer kimdir? TRT 1'in Kara Tahta dizisinde Irmak ve Yasemin'in anneleri Münevver Hanım karakteriyle karşımıza çıkan Selen Uçer'in biyografisi araştırılıyor. Peki, Kara Tahta Münevver (Selen Uçer) kaç yaşında, aslen nereli? Selen Uçer kimdir? İşte sanatçı hakkında merak edilen bilgiler...

Kara Tahta Münevver (Selen Uçer) kaç yaşında, aslen nereli? Selen Uçer kimdir?

Asıl adı Leyla Selen Uçer (d. 5 Mayıs 1983) Türk oyuncu. Ara filmi ile DOT yapımı Böcek oyunuyla tanınır.

Kimya mühendisi bir anne babanın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Avusturya Lisesi'ni ve Boğaziçi Üniversitesi'nin kimya bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları'nda yer aldı. Ayrıca yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'ne devam etti. Bir yıl Akademi İstanbul'da burslu olarak eğitim gördü. Chicago'daki Roosevelt Üniversitesi'nde yine burslu olarak yüksek lisans yaptı. Yazdığı Amerikan Rüyası adlı oyun, Off-Broadway'de Ensemble Theater tarafından sahnelendi.

Türkiye'ye döndü ve 2004'te senaryosunu Ümit Ünal'ın yazdığı Anlat İstanbul filminde, Selim Demirdelen'in çektiği "Külkedisi" bölümünde oynadı. In-yer-face akımı oyunlarını sahneleyen DOT'un Böcek adlı yapımında rol aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda Haldun Dormen'in sahneye koyduğu Kantocu oyunundaki performansıyla "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu" dalında Afife Jale Ödülleri'ne aday gösterildi. Ümit Ünal'ın yönettiği, dört kişi arasında geçen 2007 yapımı Ara filminde yarı Fransız yarı Türk olan Gül karakterini canlandırdı. Bu rolüyle 15. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Ayça Damgacı'yla paylaştı. 2008'de O... Çocukları filminde bir fahişeyi oynadı. 2009 yılında Binbir Gece dizisinde Emel karakterini canlandırdı. Hanımın Çiftliği dizisinde Asuman karakteri ile dikkat çekmiştir. 2019 yılında Ümit Ünal'ın yönetmenliğini üstlendiği Aşk, Büyü, vs. filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazanmıştır.

Selen Uçer'in rol adlığı yapımlar

Kara Tahta (2022-) - Münevver
Dilberay (2022)
Evlilik Hakkında Her Şey (2021-2022) - Songül
Leyla ile Mecnun (2021) - Feraye
Masumiyet (2021) - Yelda Demirci
Menajerimi Ara (2020)
Aşk, Büyü vs - Ümit Ünal (2019)
Leke - Serpil Zengin (2019)
Koca Koca Yalanlar - Nilgün (2018)
Altınsoylar - Şaziye (2016)
Beni Böyle Sev - Eda (2013-2015)
İffet : Faruk Teber - Gülin
Hanımın Çiftliği : Faruk Teber - Asuman
Deli Saraylı : Tarkan Karlıdağ - Hizmetçi Kiraz
Büyük Oyun : Atıl İnanç - Amira
Kıskanmak : Zeki Demirkubuz
11'e 10 Kala : Pelin Esmer - Mahinur
Bornova Bornova : İnan Temelkuran - Senem
Kahve Bahane : Deniz
Ses : Ümit Ünal
Binbir Gece "3.Sezon" : Kudret Sabancı - Emel
O... Çocukları : Murat Saraçoğlu - Selvi
Düğün Şarkıcısı : Burcu
Zincirbozan : Atıl İnanç - Aynur
Dicle :
Ara : Ümit Ünal - Gül
Fedai : Gülşen
Karınca Yuvası : Zerrin
Anlat İstanbul : Selim Demirdelen - Rahşan
Bir İstanbul Masalı : Ömür Atay
Böyle Bitmesin (Semra - konuk oyuncu)

Editör: TE Bilisim