Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson son dakika haberi ile istifa etti. Yaptığı canlı yayın açıklamasında başbakanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi. Kabinesinde yaşanan istifa krizi sonrası herkes başbakanın istifa etmesi bekleniyordu. Kökeni Türkiye'ye kadar olan Boris Johnson kimdir, nereli, kaç yaşında sorularını vatandaşlar yöneltiyor. Peki, Boris Johnson neden istifa etti? Boris Johnson Çankırılı mı? İşte tüm merak edilenler.

BORİS JOHNSON NEDEN İSTİFA ETTİ?

İngiltere Başbakan Boris Johnson'dan beklenen açıklama geldi. Johnson, açıklamasında istifa ettiğini ancak başbakanlık koltuğuna yeni bir isim belirlenene kadar görevine devam edeceğini söyledi.  Johnson istifasını "Muhafazakar Parti'nin yeni bir lider ve başbakan istediği çok açık." ifadeleriyle duyurdu.

İngiliz basını İngiltere Başbakan Boris Johnson'ın istifa edeceğini yazmıştı.

BORİS JOHNSON ÇANKIRILI MI?

Johnson’ın kökeni, Orta ilçesine bağlı 150 haneli Kalfat köyüne kadar uzanıyor. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde maarif ve dahiliye nazırlığı yapan Ali Kemal’ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813 yılında Kalfat köyünde dünyaya geldi. Johnson, Hacı Ahmet Rıza Efendi’nin oğlu Ali Kemal’in torununun torunu.

Editör: TE Bilisim