Terör örgütlerini himaye eden Yunanistan ilk bir FETÖ’cüyü geri çevirdi. Fransa’ya gitmek için Yunanistan’ı geçiş güzergahı olarak kullanmak isteyen FETÖ’yü Yunan güvenlik güçleri geri itti. Aynı şekilde Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin’in de değerli eşyalarının alınıp geri itildiği ve Türk sınır güvenliği tarafından yakalandığı ortaya çıktı.

Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin ile teşkilat çalışanı Erol A.'nın 29 Haziran'da Edirne'den Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanmasıyla ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

YAKALAMA KARARI

Terör örgütüne üye olma suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Çetin'in yurtdışına kaçmak için bankadan 350 bin lira kredi çektiği ve parayı kendisini yakalayıp geri iten Yunan sınır güvenlik polisine kaptırdığı ortaya çıktı. 

Sabah'ın haberine göre kaçış planı şöyle gelişti; Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin ile HDP Selçuklu ilçe teşkilatı çalışanı Erol A. hakkında Konya 2. Ağır Ceza mahkemesi tarafından 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan yakalama kararı çıkarıldı. Songül Çetin yakalama kararı çıktıktan sonra kaçış planı yaptı. Çetin Konya'daki bir bankadan 350 bin lira kredi çekti. Çektiği kredinin 300 bin lirasını 17 bin Euro'ya dönüştüren Çetin, Erol A. ile birlikte Yunanistan'a kaçmak için harekete geçti. 

YUNAN POLİSİ SOYDU 

Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan'a ulaşan Songül Çetin ile Erol A., Yunan sınır güvenlik polisi tarafından yakalandı. Songül Çetin'in üzerindeki yaklaşık 17 bin Euro'yu alan Yunan sınır polisi Çetin'i Erol A. ile birlikte geldikleri bota bindirerek geri Türkiye'ye gönderdi. 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, örgüt mensubu Erol A. ile Songül Çetin'in Yunanistan tarafından geri itildiğine yönelik istihbari bilgiye ulaştı. İki zanlının Türkiye'ye girişi yapmasının ardından Jandarma ekipleri harekete geçti. Uzunköprü ilçesi Eskiköy yol ayrımında yapılan takip sonrasında Konya HDP İl Eşbaşkanı olan Songül Çetin ile Erol A. yakalandı. 

BANKA VURGUNU 

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne üye olma ve terör örgütü propaganda yapma suçlarından haklarında dosya bulunan şüpheliler, tutuklandı. Songül Çetin'in Yunanistan'a kaçma planı suya düşerken, kaçış öncesinde yapmaya çalıştığı banka vurgunu da deşifre oldu.

FETÖCÜ'YÜ DE İTTİ

Yeni Şafak'ın haberine göre de Balıkesir mahrem imamlık yapan firari FETÖ’cü Ahmet Doğan’ı yakalayan Yunan güvenlik güçleri, değerli eşyalarını aldıktan sonra Doğan’ı botla Türkiye’ye itti. Edirne’de yakalanan Doğan, “Kızımın düğününe gidiyordum” dedi.

YUNAN BU KEZ KABUL ETMEDİ

2010-2015 yılları arasında FETÖ’nün Balıkesir öğretmenlerin sorumluluğunu yapan firari Ahmet Doğan, mayıs ayında Edirne’de yakalanarak tutuklandı. Doğan hakkında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İsa Tanalı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede Doğan’ın ilginç kaçış hikâyesine yer verildi. İddianameye göre Doğan, 20 Mayıs günü Meriç Nehri’ni geçerek Yunan topraklarına ulaştı. Ancak bu Doğan’ın kurtulmasına yetmedi. Yunan güvenlik güçleri değerli eşyalarını aldıktan sonra botla Türkiye’ye geri itti.

KIZININ DÜĞÜNÜNE GİDİYORMUŞ 

Serem Köyü Hudut Karakolu ekiplerince yakalanan Ahmet Doğan ifadesinde KHK ile ihraç olduğu için pasaportu olmadığını, Fransa’da yaşayan kızının düğünü için illegal yollardan Meriç Nehrini geçerek Yunanistan’a gittiğini iddia etti. Doğan, “Paramı alıp beni geri yolladılar” dedi. Yurt dışına kaçış organizasyonu kızının yaptığını iddia eden Doğan, “Kızım, yurt dışına çıkmam konusunda Ali isminde bir şahsın bana yardımcı olacağını söyledi. Üzerinde POLİZAI yazan tişörtle gelen kişiler beni ve başka bir kişiyi de alarak Uzunköprü’ye götürdüler. Bizden bin 500 EURO alan 2 kişi Uzunköprü’de araç değiştirip bizi ticari taksi ile 19 Mayıs gecesi Meriç nehrinin kenarına bıraktılar. Tanımadığım iki kişi bizi botla Yunanistan'a geçirip bıraktı” dedi.

Editör: TE Bilisim