Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarındaki zam ve indirim haberlerini de etkileyen brent petrolün varili,uluslararası piyasalarda dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

100 DOLARIN ALTINA İNDİ

Brent petrolün varil fiyatı bugün gün içinde 107,70 dolara kadar çıktı, ancak küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle 100 doların altına kadar indi.

SEBEBİ ÇİN'DEKİ KISITLAMALAR

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Kovid-19 vakalarında görülen artış ve getirilen kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etkili oluyor.

" DÜNYA HİÇ BU KADAR BÜYÜK BİR ENERJİ KRİZİNE TANIK OLMADI"

Ayrıca, bugün Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol'un küresel bir enerji krizi yaşandığını belirterek, "Dünya, derinliği ve karmaşıklığı açısından bu kadar büyük bir enerji krizine hiç tanık olmamıştı." değerlendirmesinde bulunması da fiyatların aşağı yönlü seyretmesinde etkili oluyor.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTU

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Brent petrolün yüzde 5'e yakın değer kaybederek 100 doların altına inmesi Türkiye'de de akaryakıtta indirim beklentisi oluşturdu.

4 GÜNDÜR FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

8 Temmuz'da motorine gelen indirimin ardından 9 Temmuz'da yeniden zam gelmişti. Akaryakıt fiyatları 3 gündür değişiklik göstermiyor.

Editör: TE Bilisim