Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şehitlerimiz için başlattığı “Bir Yasin de Sen Oku” çağrısına vatandaşlar bu yıl da yoğun ilgi gösteriyor. Altıncısı gerçekleştirilen çağrı kapsamında binlerce Yasin-i Şerif okundu. Okunan Yasin-i Şeriflerin duası 15 Temmuz Perşembe akşamı Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilecek anma programında İl Müftülüğü tarafından yapılacak.

HER YIL DÜZENLİ YAPILAN ÇAĞRI

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi altı yıl önce yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bu topraklar için canını veren tüm vatan ve demokrasi şehitlerimiz için Bir Yasin De Sen Oku çağrısı başlatmıştı. Söz konusu çağrı her yıl düzenli olarak tekrarlandı. Okunan Yasin-i Şeriflerin duası ise o yılki 15 Temmuz etkinlikleri içinde gerçekleştirildi.

BU YILKİ ÇAĞRI RAMAZANIN 15. GÜNÜ YAPILDI

Bu yılki çağrı ise 2 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında idrak edilen Ramazan ayının 15. günü yapıldı. Aradan geçen zamanda vatandaşlar tarafından binlerce Yasin-i Şerif okundu.

HEDEF 251 BİN YASİN-İ ŞERİF

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında şehitlerimizi anma etkinliği düzenleyecek. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinliklerde tüm şehitler adına okunan Yasin-i Şeriflerin duası yapılarak şehitlerimizin ruhuna armağan edilecek. Anma gününe kadar 251 bin Yasin-i Şerifin okunması hedefleniyor.

KAYITLAR WWW.DUAYADAVET.ORG ADRESİNE

Şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okumak isteyenler www.duayadavet.org web sitesinden kayıt yaptırabilecek. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazacak.

Editör: TE Bilisim