Ebru Okanlar / Özel Haber

IBB’nin başına geldiği günden beri Istanbulluya çile çektiren CHP yönetimi yeni skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Başta IETT olmak üzere toplu taşıma sistemi adeta çöken Istanbul’da yağmur ve sel felaketlerinde de CHP’li Başkan Imamoğlu tatilde oluyor ya da yabancı elçilerle görüşüyor. Hisar Üstü Konağı’nı belediye kasasından harcayarak köşke çevirerek kendine ikametgâh yapan CHP’li IBB Başkanı Ekrem Imamoğlu, gözünü şimdi de vatandaşın kullanımına açık olan Beyaz ve Pembe Köşk’e dikti.

HALKIN KULLANIMINA KAPATILDI

Beyaz Köşk’ün Kadir Topbaş zamanında halka açık olduğunu ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun, “Ekrem Imamoğlu göreve geldikten sonra burayı halka kapalı hale getirdi ve kendi kullanmaya başladı. Hatta basına sızan haberde bir tekne ile gelip gittiği işte bu ofis. Rumeli Hisarı’nda olduğu gibi burayı da kendi şahsi amaçları için kullanıyor. Yaklaşık bir buçuk aydır bu süreci takip ediyorum. Imamoğlu Pembe Köşk’ü kendi eşi Dilek Imamoğlu’na çalışma ofisi olarak hazırlıyordu. Durum basına sızdığı için bu saatten sonra inkâr edebilirler” dedi.

“TOPLANTI OFISI OLARAK KULLANIYOR”

Pembe Köşk’ün Anıtlar Kurulu’nca tescilli bir eser olduğuna dikkat çeken Coşkun, “Şu anda Pembe Köşk’te kırılma, dökülme işlemleri var. Bununla alakalı izin alındı mı? Alındı ise neye göre restorasyon çalışması yapılıyor? Izin alınmayıp, basına sızdıktan sonra izine başvurulmuş olabilir mi? Burada bir tarihi eserin tahribatı söz konusu” ifadelerini kullandı. Diriliş Postası’na konuşan Beyaz Köşk’ün hizmetlileri ise yıllardır açık olan köşkün Ekrem Imamoğlu başkanlığında (yine kendisi tarafından) IBB Başkanı için toplantı ofisi olarak, Pembe Köşk’ün ise çalışma ofisi olarak Dilek Hanım’a tahsis edildiğini söylediler. Daha önceleri üç köşkün de halka açık olduğu halde şu an sadece Sarı Köşk’ün halk tarafından kullanılabildiğini ifade ettiler.

“ANKET YAPTIRDI”

Öte yandan, Istanbul’da kriz yaşandığı dönemlerde yemekte veya tatilde olan Imamoğlu’nun IBB bütçesinden 1,5 milyon liraya anket çalışması yaptırdığı ortaya çıktı. “Kurumsal itibar araştırması” adıyla yapılan ankete harcanan para sosyal medyada tepki çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Yönetemediği IBB’nin ‘itibarı var mı yok mu’ diye 40 günlük ankete 1 milyon 575 bin TL harcayan kafa”, “Batık IBB”, “Bu paraları millete harcasınlar veya kendi çalışanlarına versinler”, “Istanbul halkının parası çarçur ediliyor” şeklinde yorumlar yaptı.

Editör: TE Bilisim