YKS tercih işlemleri 27 Temmuz yani yarından itibaren başlayacak. Tercih işlemlerini heyecan içinde bekleyen milyonlarca öğrenci tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin sorgulamalar yapıyor. Peki, "Üniversite tercihleri ne zaman açıklanır? YKS 2022 tercih ücreti ne kadar?" İşte ÖSYM takvimi ile YKS sonuç açıklanma tarihi hakkında merak edilenler…

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 5 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanacak tercih işlemleri ardından sonuçlar açıklanacak. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

YKS 2022 TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Adayların yapacağı tercih sayısı en fazla 24 olacak.

Editör: TE Bilisim