Sosyal konut projesi süreci heyecanla bekleniyor. Türkiye'de birçok ilde uygulanacak olan sosyal konut projesine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. İnternet aramalarında "Sosyal konut projesi kimleri kapsıyor, şartları nelerdir? Sosyal konut projesi başvuru başladı mı, ne zaman?" soruların yanıtları haberimizde.

SOSYAL KONUT PROJESİ KİMLERİ KAPSIYOR, ŞARTLARI NELERDİR?

Sosyal konut projesi 2022 ile ilgili henüz başvuru tarihi belirlenmedi. Konuya ilişkin şartlar da açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

Öncelik aidat öder gibi vatandaşların, hiç evi olmayanların, dar gelirlilerin ev sahibi olmasının önünün açılacak. Bu proje özellikle büyük kentlerden, yani toplu konut ihtiyacının hat safhaya ulaştığı büyük kentlerden başlayacak. Bunun dışında ne olacak?

İstihdamı artırmak için özellikle küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin inşaatının da bu projeye eklenmesi bekleniyor. Yine o da sosyal konutlarda olduğu gibi düşük taksitlerle vatandaşın hizmetine sunulacak.

Başka bir formül daha var. İstanbul, Ankara ve İzmir'in çeperlerinde bulunan hazine arazilerinin alt yapıları hazırlanarak, yine evi olmayan vatandaşlara öncelik tanınarak buralarda konut yapılmasının teşvik edilmesi olacak.

Bütün bu hamleler hem konut talebini karşılayacak. Hem de Başka bir formül daha var. İstanbul, Ankara ve İzmir'in çeperlerinde bulunan hazine arazilerinin alt yapıları hazırlanarak, yine evi olmayan vatandaşlara öncelik tanınarak buralarda konut yapılmasının teşvik edilmesi olacak.

Bütün bu hamleler hem konut talebini karşılayacak. Hem de kira fiyatlarını düşürecek.

Detaylar Ağustos ayında ortaya çıkmış olacak."

Editör: TE Bilisim