İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Balıklı Rum Hastanesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş ve diğer ilçelerden itfaiye ekipleriyle sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin kısa sürede binanın tüm çatısını sardığı yangın devam ederken, hastane tahliye edildi. Sağlık çalışanları, itfaiye erleri, zabıta ekipleri ve vatandaşlar, yaşlıları sedye ve tekerlekli sandalyelerle hastaneden uzaklaştırdı. Hastalar bölgedeki diğer hastanelere sevk edildi. Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi. Tarihi binadaki yangın nedeniyle oluşan dumanlar İstanbul'un pek çok ilçesinden görüldü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyük oranda kontrol altına alındı.

"YAŞLI VE HASTALARIN BAKILDIĞI BİNADA YANGIN ÇIKTI''  

Arısoy, "Balıklı Rum Hastanesi'nin yangın çıkan binası tamamen tahliye edildi. Yaşlı ve hastaların bakıldığı binada yangın çıktı. Tüm birimlerimiz burada yangına müdahale ediyor. Yakın bir zamanda yangını söndürmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

CAN KAYBI YOK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yangın bölgesine gitti. Vali Yerlikaya, 104 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. Yerlikaya, çatıda başlayan yangın kaynağının henüz belirlenemediğini söyledi. Yerlikaya, can kaybı ve yaralının olmadığını açıkladı.

ERDOĞAN BAŞHEKİMLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın nedeniyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti.

KOCA’YA TALİMAT

Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi. Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.

Editör: TE Bilisim