22 ülkeden 45 unvan sahibi, 65'ten fazla yabancı, 1000'den fazla sporcu katılımıyla bir rekora imza adan turnuva; ülkemizde yapılan uluslararası satranç turnuvaları arasında en yüksek katılıma sahip turnuva olma özelliğini de kazandı. Yarışmacıların 14 Ağustos’a kadar çekişmeli yarışlarla galibiyet mücadelesi verecek olan turnuva; Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın katıldığı açılış programıyla başladı.

BAŞKAN TURAN: “TURNUVA BU YIL REKOR KATILIMLA GERÇEKLEŞİYOR”

Konuşmasına sporun, barış ve kardeşliğe, insanı iyileştiren, geliştiren işlevine gönülden inanmış biri olarak, bu güzel etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başlayan Başkan Mehmet Ergün Turan: “Turnuvamız bu yıl rekor sayıda katılımcıyla gerçekleşiyor. 21 ülkeden, 1000 civarında sporcuyu Fatih’imizde ağırlıyoruz. Katılımcılarımız arasında dünya genelinde büyük başarılar elde etmiş, önemli satranç üstatları da bulunuyor. Ülkemizde son yıllarda, satranca ilginin artması, özellikle gençlerimiz arasında rağbet görmesi, takımlar hâlinde uluslararası turnuvalardan önemli başarılar elde etmeleri sevindirici ve gurur verici bir gelişme” dedi.

“GENÇLERİMİZİN SAĞLIKLI GELİŞMELERİNE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Fatih Belediyesi olarak, gençlerin gelişimine, fiziksel, ruhsal, zihinsel açıdan sağlıklı yetişmelerine özen gösterdiklerine değinen Başkan Turan; “İlçemize üç yılda tam donanımlı birçok spor merkezi kazandırdık. Fatih Belediyesi olarak, belediyecilik faaliyetlerimizde, gençlerimizin refahını artırmayı, eğitim ve sosyalleşme imkânlarını zenginleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında değerlendiriyoruz. Gençlerimizin sağlıklı, kendinden emin, mutlu, İnançlı, insanlık sevgisiyle dolu yetişmeleri için, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sporu, sporcuyu destekleyeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından turnuvaya katılan yarışmacılarla ayrı ayrı görüşen Başkan Mehmet Ergün Turan hepsine başarılar diledi. Çekişmeli yarışlarda oyuncuların ter dökeceği turnuva 14 Ağustos’ta sona erecek ve dereceye girenlere 100 bin liraya varan ödül verilecek.

Editör: TE Bilisim