Bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaları amaçlayan Teknofest 2022 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında Atlas Üniversitesi Öğrencileri, Epicentrum Ekibiyle final mücadelesi veriyor.

Afet Yönetimi kategorisinde yarışan Epicentrum Ekibi üyelerinden Göksu Coşkunyürek, projenin amacını şu cümlelelerle ifade etti:

“Sorunlar görüntü işleme algoritmaları ile tespit edilecek”

“Afet senaryolarında, insanların hayatta kalma şanslarını en üst düzeye çıkarmak için kazazedelerin mümkün olan en kısa sürede bulunması büyük önem arz etmektedir. Projemiz dahilinde tasarladığımız insansız aracı ile amacımız, çeşitli afetlerden dolayı kapanan yolları tespit ederek kurtarma ekiplerinin afet bölgesine en kısa sürede ulaşabileceği rotayı çizmektir.

İnsansız hava aracımız uçuşa geçtiği andan itibaren afet bölgesindeki yolların üzerinden uçarak tıkanıklığa sebep olan enkazları, yol çökmelerini ve araç trafiğini görüntü işleme algoritmaları ile tespit ederek sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekiplerine uygun rotayı bildirerek kurtarma ekiplerinin enkaz alanına daha hızlı ulaşmasını amaçlamaktadır.”

Editör: TE Bilisim