Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Hacı Bektaş Belediye Meydanı'nda Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı'na katıldı.

“TÜM GÖNÜL SULTANLARINI RAHMETLE ANIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hz. hünkarın yaşadığı toprakların bereketini paylaşarak, bu sevgi barış ve muhabbet kapısında sizlerle durmanın memnuniyeti içindeyim. Rabbim birlik beraberliğimizi daim eylesin.

Hacı Bektaş- Veli başta olmak üzere bu toprakları imanları yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm gönül sultanlarını rahmetle anıyorum.

“BİZ AYRILIKTAN UZAK DURMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Dünyanın dört bir yanına yayılan Hacı Bektaş Veli irfanı yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Tevhidimiz bir olalım, diri olalım, diri olalım üzerine kuruludur. Yaşadığımız kimi acılara rağmen millet olarak peygamberimizin öğüdünü sahiplendik. Biz ayrılıktan uzak durmak mecburiyetindeyiz.

Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Lokman Perande, Ahi Evran, Mevlana, Seyid Mahmud Hayrani gibi hak dostu önderlerimizin bize bıraktığı mirasa ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Maruz kaldığımız tüm hayati sınamaları inançla aştık.

8 CEMEVİNİN TOPLU AÇILIŞ GÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın 8 bin 740 talebi belirlendi. 5 bin 600'ü hızla karşılandı. Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz. Tüm cemevlerinin talepleri için iki bakanlık çalışıyor.

“SUFLEYİ NEREDEN ALDIKLARINI GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı hala hazmedemeyenlerin her dönem olduğu gibi bugün de milletimiz arasında ayrılık tohumları ekerek, vatanımızı parçalama niyetleri var. Bunun için mezhep farklılıklarını körüklemekten, köken ve ideolojik kamplaşma fitnelerine kadar her türlü gayreti gösteriyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeye yönelik attığımız en küçük bir adıma bile tahammül bile edemeyenlerin aslında neyi amaçladıklarını sufleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz.

“SİNSİ VE ALÇAK OYUNU HEP BİRLİKTE BOZACAĞIZ”

Her kesim gibi Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi-Bektaşi toplumunu İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı insanlarımızı birbirine düşman etmek olacaktır. Nitekim bu yönde sergilenen pek çok oyunun ve provokasyonun örneklerini her gün takip ediyoruz.

İnşallah birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.

“MUHABBETTEN MUHAMMED OLDU HASIL, MUHAMMED'SİZ MUHABBETTEN NE HASIL”

Bu kapı sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısıdır diyerek Hacı Bektaş Veli irfanı etrafında bir araya gelen herkese şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım ki muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.”

Editör: TE Bilisim