Durim Abazi / Özel Haber - SIRBİSTAN Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç, Venezuela ziyareti sırasında Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve meslektaşı Carlos Faria ile bir araya geldi ve Venezuela’nın Kosova ile ilgili konumu da görüşüldü.

Basına yansıyan açıklamasında Dışişleri Bakanı Selakoviç’in, Venezuela’nın Kosova devletini tanımayarak Sırbistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği konusundaki kararlı ve ilkeli duruşundan dolayı Maduro’ya teşekkür ettiği belirtildi.

Ayrıca, Venezuela’nın ulusal öneme sahip konularda uluslararası kuruluşlarda Sırbistan’a verdiği sorgusuz ve koşulsuz destek için Maduro’ya teşekkür eden Nikola Selakoviç, “Diplomatik ilişkilerimizin uzun tarihi boyunca, farklı tarihsel dönemlerdeki baskılara rağmen, ulusal çıkarları ilgilendiren konularda yüksek derecede karşılıklı saygı ve takdir edilen bir şekilde korumayı başardık.” ifadelerini kullandı.

DEVLETLERİN İÇİŞLERİNE KARIŞMIYORLARMIŞ!

Selakoviç, “Devletlerin iç işlerine karışmama, egemenliğin ve toprak bütünlüğünün korunması, egemen bir politikaya sahip olma hakkı ve uluslararası hukuka saygı, en güçlülerin haklarına değil, devlet politikamızın yönünün temel ilkeleri olmaya devam etmektedir.” dedi.

Görüşmede Selaković, mevkidaşı Carlos Faria ile birlikte Sırbistan ve Venezuela arasındaki siyasi danışma mekanizmasının deklarasyonu, turizm alanında iş birliği anlaşması, gençlik ve spor alanında mutabakat zaptı ve Sırbistan Ulusal Kütüphanesi ve Venezuela arasındaki işbirliği anlaşması imzaladı.

Editör: TE Bilisim