Tüm heyecanıyla devam eden MasterChef 2022'de adaylar hünerleriyle beğeni toplarken zaman zaman dile getirdikleri hikayeler de seyirciyi oldukça etkiliyor. MasterChef Ali Onur Alper'in başından geçen bir olayı anlatmasıyla da duygulu anlar yaşayan stüdyo sakinleriyle birlikte ekranı başındaki izleyiciler de olayın detaylarını merak etti. Peki, MasterChef Ali kimdir, aslen nereli ve mesleği nedir? MasterChef Ali'nin hikayesi hakkında kısaca bilgiler yazımızda...

MasterChef Ali kimdir, aslen nereli ve mesleği nedir? MasterChef Ali'nin hikayesi duygulandırdı

Programda 12’nci önlük için yarışılırken, yarışmacılardan daha önce Amerika'da yaşayan Ali'nin hikayesi herkesi duygulandırdı. Amerika'da yaşadığı ve çalıştığı süreçte başına ölümcül bir kaza geldiğini anlatan yarışmacı Ali, şans eseri hayatta kaldığını anlatarak herkesi şoke etti.

"Ben hayatımda her zaman bardağın dolu tarafına baktım ve başıma çok kötü olaylar gelse bile, ölümle yüzleşsem bile, ki yüzleştim." ifadelerini kullanan Ali Onur Alper, Amerika'dayken geçirdiği kazayı "Bacağıma bıçak saplandı. Acilen ameliyata alındım, gözümden film şeridi gibi geçti, doktorlar 'Kurtulman büyük bir şans, o sırada ambulansın orada olması büyük bir şans, eğer kan bu şekilde aksaydı şu anda burada böyle yaşamıyordun' dedi" diyerek kaza anlarını anlattı.

Ali Onur Alper 32 yaşında ve yarışmaya İstanbul'dan katılıyor. Aslen Gaziantepli olan Ali Onur Alper Artboard Studio'da topluluk ve müşteri destek yöneticisidir. Profesyonel şef olan Ali Onur Alper ilk turda 3 evet alarak ikinci tura yükselmişti. 2. turda da en iyi tabağı çıkartan Ali Onur Alper Masterchef'te 3. tura yükselmeyi başardı. 

Editör: TE Bilisim