Selçuklu’da sağlık alanındaki yatırımlar hızla devam ediyor. Yazır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve bir süredir hizmet veren 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı  düzenlenen törenle gerçekleşti. Arsa tahsisi Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan yapımı ise Şakalak Tarım A.Ş tarafından üstlenilen Aile Sağlığı Merkezi bulunduğu noktada sağlık alanında vatandaşların ihtiyaçlarına modern yapısıyla cevap veriyor.

Düzenlenen açılış törenine  Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Selçuklu İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftçi, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Şakalak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Genç, Ak Parti il ve ilçe teşkilat üyeleri, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Yazır Mahalle Muhtarı Celalettin Doğan, mahalle sakinleri ve sağlık çalışanları katıldı.

900 metrekarelik tahsisli arsada bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde; 10 adet Muayene Odası, 2 adet Tıbbi Müdahale Odası, 2 adet Gebe İzlem ve Üreme Sağlığı Odası, 3 adet Aşılama ve Bebek - Çocuk İzlem Odası, 1 adet Laboratuar Odası, 1 adet Emzirme Odası, 1 adet mutfak bulunmakta olup, 4 Aile Hekimi, 4 Aile Sağlığı Çalışanı, 2 Yardımcı Sağlık Personeli ve 1 adet Hizmetli Personel görev yapmakta.

BAŞKAN PEKYATIRMACI: “SAĞLIK ALANINDA ÖRNEK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Selçuklu Belediyesi olarak ilçenin ve şehrin menfaatleri doğrultusunda örnek çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini bu çalışmaların başında sağlıkla ilgili yatırımlar olduğuna dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçuklu Belediyesi olarak, başta sağlık alanı olmak üzere ilçemizin yaşam kalitesini artıran projeler üretmeye, hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay, Hocacihan Mahallemizde yapımını tamamladığımız 58 No’lu Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını gerçekleştirmiştik. Yine kısa bir süre önce Ardıçlı Mahallemizde bulunan TOKİ yerleşkesine Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapımı için Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzle protokol imzalamıştık. Bugün ise ilçemizin en fazla nüfus oranına sahip Yazır Mahallemizde, Selçuklu Belediyesi olarak arsa tahsisinde bulunduğumuz, hayırsever iş insanımız Yusuf Genç’in yapımını üstlendiği 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

642 metrekare alana sahip olan aile sağlığı merkezinde10 adet muayene odası, 2 adet tıbbi müdahale odası, 2 adet gebe izlem ve üreme sağlığı odası, 3 adet aşılama ve bebek-çocuk izlem odası,1 adet emzirme odası, 1 adet laboratuar ve 1 adet mutfak bulunuyor. Merkezimizde 4 aile hekimi, 4 aile sağlığı çalışanı, 2 yardımcı sağlık personeli ve 1 hizmetli personel görev yapıyor. Bölgemizin sağlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan aile sağlığı merkezimizin şehrimize, Selçuklumuza ve mahallemize hayırlı olmasını diliyor, katkılarından ötürü il Sağlık Müdürümüze ve hayırsever hemşehrimize teşekkürlerimi iletiyorum.

Selçuklu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimi noktasında sağlık yatırımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilçemizin hangi bölgesinde ihtiyaç varsa o noktalara ya Aile Sağlığı Merkezi ya 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ya da her ikisini birden kazandırarak hemşehrilerimizin bu alandaki ihtiyacını karşılamış oluyoruz. İlerleyen günlerde inşallah Kılınçarslan Aile Sağlığı Merkezimizi ve Bedir Aile Sağlığı Merkezimizi vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağız. Yine İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hayırsever vatandaşlarımızla imzalamış olduğumuz protokollere istinaden Yazır, Dumlupınar, Feritpaşa, Buhara ve Ardıçlı Mahallelerimizde yapılacak Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları için çalışmalarımıza başladık. Kısa süre içerisinde proje çalışmalarını tamamlayacağımız Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni de ilçemize kazandırarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Protokolü yapılan sağlık merkezleriyle birlikte Selçuklumuzdaki sağlık merkezlerimizin sayısı 21’e yükselmiş olacak.

Sağlık alanındaki yatırımlarımızla birlikte farklı alanlardaki birçok projemizin ihale, hazırlık ve yapım süreçlerinin de ayrıca devam ettiğini buradan belirtmek istiyorum. Tamamlanma aşamasında olan yatırımlarımızı da inşallah en kısa sürede sizlerin hizmetine sunacağız. Birazdan resmi açılışını gerçekleştireceğimiz 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi’nin siz değerli hemşehrilerimize, mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi

SORUMLU DOKTOR EBRU ÖZOĞLU: HASTALARIMIZIN ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Kurumda görev yapan doktorların adına konuşma yapan 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Dr. Ebru Özoğlu: “Konya Selçuklu Belediyesi ve Şakalak Tarım A.Ş. yöneticisi Yusuf Genç bey işbirliği ile hizmete kazandırılan Selçuklu 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezimizin resmi açılış törenine hoş geldiniz. Ben ve diğer hekim arkadaşlarım, hemşire hanımlar ve tüm personelimiz hizmet aldığımız, hizmet verdiğimiz hastalarımızın adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

HAYIRSEVER YUSUF GENÇ: “KONYA İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Hayırsever, Şakalak Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Genç, Aile Sağlığı Merkezinin hayırlı olmasını dileyerek şu şekilde konuştu; “Başından itibaren Belediye Başkanım Ahmet Bey, Sağlık Müdürüm Mehmet Bey’in destekleriyle bu eseri yaptık. Konya için hayırlı uğurlu olsun.”

PROF. DR. MEHMET KOÇ: “SAĞLIK SİSTEMİNDE KONYA MODEL”

Sağlık sisteminde Konya’nın model illerden olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Devlet, millet kaynaşmasının örneklerinden birini daha bugün yaşıyoruz. Hayırseverimiz Yusuf Genç Beyin anne ve babası adına yaptırmış olduğu 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezimizin açılışına hoş geldiniz. Belediye Başkanımız bu sağlık ocağımızın arsasını temin etti ve biz de vesile olduk. Hep birlikte bu güzel sonuca ulaştık. Biz sağlık yatırımlarına Konya modeli dediğimiz sistemi her gün bir örneği ile artık hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda en büyük destekçilerimizden birisi Selçuklu Belediye Başkanımızdır. Yaklaşık 3 hafta önce 58 No’lu Hoca Cihan Aile Sağlığı Merkezimizi açtık. Dün Seydişehir de yine bir hayırseverimizin yaptıracak olduğu Aile Sağlığı Merkezimizin temelini attık. Bu alanda gerçekten çok büyük mesafeler kat ettik. Bir kitapçığımız oluştu ve Selçuklu Belediyemiz bu konuda gerek arsa temini, gerek sağlık tesislerinin yapımı konusunda büyük destekler veriyor. Aile Sağlığı Merkezleri yapımı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri yapımı, Sağlıklı Hayat Merkezleri yapımı ve en son da Toplum Ruh Sağlığı Merkezini, Selçuklu Belediyemiz hem ilçemize hem ilimize kazandıracak. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Katılımlarınıza teşekkür ediyorum. Allah bu birlik, beraberliğimizi bozmasın ve sağlıkta dönüşümü bu şekilde devam ettirelim. Hayırseverimize, özellikle bakanlığımız adına ve kendi adıma çok teşekkür ederim. Allah hayrını kabul etsin.” dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI REMZİ KARAASLAN: “İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, vatandaşa değer verildiği vurgusunu yaparak şu şekilde konuştu; “Hayırseverimiz Şakalak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Genç’in iş birliğiyle, Selçuklu belediyemizin yapmış olduğu, 87 No’lu Sağlık Ocağının Konya’mıza, Selçuklumuza, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 81 ilde Cumhur İttifakı Belediyeciliğinin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözüyle biz insana nasıl değer verdiğimizi hem belediyelerimizin hem de hükümetimizin çalışmalarında görüyoruz. Allah birliğimizi daim eylesin. 87 No’lu Sağlık Ocağının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI HASAN ANGI “DAHA KONFORLU BİR HİZMET VERİLECEK”

Yapılan Aile Sağlık Merkezi ile daha konforlu bir hizmet verileceğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Burada güzel bir iş birliğinin esere dönüşmüş halinin açılışını birlikte yapacağız. Bu vesileyle Yaşar Genç kardeşimizin adı yaşayacak. Yereldeki bu güzel iş birlikleri hemşerilerimizin, bu bölgede yaşayan insanlarımızın hizmetini güzelleştirmeye iyi bir örnek. Belediyemizin arsa üretmesinden, İl Sağlık Müdürlüğümüzdeki Halk Sağlığı Başkanımızın ve ekibinin çalışmaları, çok değerli Yusuf abimizin bu büyük maddi desteğiyle eser ortaya çıktı. Buradaki sağlık çalışanlarımız daha konforlu bir şekilde gelen hastalara hizmet sunacaklar. Mahallemiz büyüyor. Şehrimizin en kalabalık mahallesi, daha da kalabalıklaşacak. İhtiyaç halinde de bu hizmetler yürüyecek. Şehrin huzuru, uyumu insanlarımıza hizmetin, bereketini ortaya koyuyor. Ben bu vesile ile değerli Selçuklu Belediye Başkanımıza, İl Sağlık Müdürümüze, Hayırseverimiz Yusuf Genç abimize ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Sağlık, afiyet huzurla hizmetlere devam etsinler inşallah.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ ORHAN ERDEM: “ ÖZEL HASTANE SANIYORLAR”

Yazır Mahallesine kazandırılan sağlık merkezini vatandaşların özel hastane zannettiklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, hizmeti kazandıran iş insanı Yusuf Genç’e şunları söyledi: “Selçuklu Belediye Başkanımızın katkılarıyla Yazır Mahallesinde önemli bir eser ortaya çıkardılar. Yusuf Genç Ağabeyimizi ve ailesini de kutluyoruz. Bizim inancımız geriye üç şeyin kalacağını söylüyor. Bir sadaka-i cariye, iki hayırlı ilim ve dua eden hayırlı evlat. Siz inşallah hayırlı evlatlarınızın yanında bir de böyle bir sadaka-i cariyeyle taçlandırdınız. Büyük bir firmasınız. Birçok kişiye ekmek kapısı olarak da Konya’nın bir markası olarak hizmet ediyorsunuz. İnşallah bu hizmetinizden daha büyük bir hayra ve daha büyük bir okula da imza atarsınız. Sizin adınızın, ailenizin adının geçeceği her yer şereftir. O bakımdan Allah bol kazançlar versin. Allah size hayırlı ömürler versin. Bu paylaşım milletin adına olduğu için çok değerlidir. Belediye Başkanımız okul, sağlık ocağı birçok yatırımda öncülük yapıyor. Gelen hastalar özel hastanemi diye bir çekiniyor, sonra anlıyorlar. Böyle güzel bir hizmet olarak devamı önemlidir. Yusuf ağabeye ve belediye başkanımız Ahmet Bey’e tekrar teşekkür ederim.”

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ TAHİR AKYÜREK: “SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK”

Türkiye’nin sağlıkta büyük yatırımlarda bulunduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Başkanımızı tebrik ediyorum. Selçuklu’daki başarılı belediyecilik örneklerine, eserlerine çok yeni katkılarda bulunuyor. Belediye Başkanımızı dinlerken bazı muhalefetteki büyükşehir belediye başkanlarının son 3-4 yılda yapamadıklarını Konya’daki belediye başkanlarımız yaptığına şahit oluyoruz. İlçe belediye başkanlarımız bile muhalefet büyükşehir belediyelerinden çok daha fazla hizmet yapmaktalar. Selçuklu bunun örneğidir. Ahmet Bey’in bir dakikada sunduğu hizmetler bile onların üç dört yılda yaptıklarından daha fazladır. Bu da bir Konya ve Cumhur ittifakı farkıdır. Hükümetimiz son 20 yılda sağlıkta hakikaten büyük bir devrim yaptı. Diğer ülkelere örnek oldu. Son dönemde ortaya çıkan pandemi ve sonrasındaki problemlerin çözümü noktasında da sağlık teşkilatımız, Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz gayret gösteriyorlar. Selçuklu ilçemiz büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Konya’mız gelişip güzelleşmeye devam ediyor. Bunda kurumlar arası iş birliğinin ve insanımızın çok büyük bir katkısı var” dilerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı edilen dua ile birlikte gerçekleşti.  

Editör: TE Bilisim