Enes Akdoğan

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Yenikapı’da düzenlediği festivalde LGBT bayrağı açan sözde şarkıcı Gülşen’in bir skandalı daha ortaya çıktı. Nisan ayında yine İstanbul’da sahne alan sözde şarkısının görüntüleri dün sosyal medyada tepkilere yol açtı. Görüntülerde Gülşen’in bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullandığı görüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Görüntülerin yayılması üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen Çolakoğlu hakkında konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği bu sözlerden dolayı TCK’nin 216’ncü maddesince, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı. Başsavcılık, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilmesi talimatı da verdi. Dün gözaltına alınan sözde sanatçı emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

“FAY HATLARIYLA OYNUYORLAR”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nden imam hatip okulları mezunları ve mensuplarını hedef alan çirkin itham ile iftiralara dair açıklama yapıldı. İstanbul’un Fatih ilçesindeki genel merkezde konuşan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Yamak, sözde sanatçıya sert tepki gösterdi. 10 milyona yakın bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmenin toplumun fay hatlarıyla oynamak olduğunu dile getiren Yamak, “Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsad etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm imam hatip okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Daha sonra yapılan suç duyurusu, Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısına teslim edildi.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Basın açıklamasının hemen ardından ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Ceylan, “Yalnızca mezun ve mensuplarımızı değil vicdan sahibi tüm avukatlarımızı üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.” dedi. Diriliş Postası’na konuşan ÖNDER Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kuşakçı, çirkin ifadeleri kınadı. Kuşakçı, “Biliyorsunuz seçime 10 ay kaldı. Biz bu tarz şeyleri zaten bekliyorduk, hazırız. Açıkçası daha fazlasını da bekliyoruz.” diye konuştu. Öte yandan 81 ilde örgütlenen ÖNDER mensupları basın açıklaması yaparak sözde sanatçı Gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Tüm bu yaşananların ardından sözde sanatçı Gülşen sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlandı. Gülşen’in, “Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefl eyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm.“ sözleri, özrü kabahatinden büyük yorumlarını yaptırdı.

TEPKİLER DİNMİYOR!

SÖZDE sanatçı Gülşen’in imam hatip okulları mezunları ve mensuplarını hedef alan çirkin itham ile iftiralarına siyasilerde tepki gösterdi; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “İmam hatip liselerine ve imam hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağ dışı zihniyeti şiddetle kınıyorum.” Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez.” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi değerlerimizle yetişmiş nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmiş, vicdanlarımızı yaralamıştır.”

“MAZİDE KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez.” AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, imam hatip liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefl e kınıyorum.” AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim