UEFA Avrupa Ligi'nde ön elemeler tamamlandı ve gruplarda mücadele edecek 32 takım belli oldu. Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a elenen Trabzonspor'un yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda eden ve Avrupa Ligi ön elemelerinde Slovacko ile Austria Wien'i eleyen Fenerbahçe, Avrupa Ligi gruplarında Türkiye'yi temsil edecek.

RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, B Grubu'nda Dinamo Kiev (Ukrayna), Rennes (Fransa) ve AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi) ile eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yer alan Trabzonspor'un rakipleri Kızılyıldız (Sırbistan), Monaco (Fransa) ve Ferencváros (Macaristan) oldu.

TURNUVA FORMATI

Avrupa Ligi'nde 32 takım, dörderli 8 grupta mücadele edecek.

Torbaların, kulüplerin UEFA'daki sıralamasına göre belirleneceği kura çekiminde, aynı ülkenin takımları birbiriyle aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri doğrudan son 16 turuna yükselecek. Avrupa Ligi grup ikincileriyle UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalabilmek için play-off turunda karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi grubunu üçüncü bitiren takımlar, Konferans Ligi son 16 play-off turunda yarışacak. Grup sonuncuları ise Avrupa defterini kapatacak.

İŞTE GRUPLAR:

A GRUBU: Arsenal, PSV, Bodo/Glimt, Zürih

B GRUBU: Dinamo Kiev, Rennes, Fenerbahçe, AEK Larnaca

C GRUBU: Roma, Ludogorets, Real Betis, Helsinki

D GRUBU: Braga, Malmö, Union Berlin, Union Saint-Gilloise

E GRUBU: Manchester United, Real Sociedad, Sheriff, Omonoia

F GRUBU: Lazio, Feyenoord, Midtjylland, Sturm Graz

G GRUBU: Olympiakos, Karabağ, Freiburg, Nantes

H GRUBU: Kızılyıldız, Monaco, Ferencvaros, Trabzonspor

Editör: TE Bilisim