Sağlıkçıların uzun zamandır merakla beklediği teşvik ödemesinde sona gelindi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının uzun zamandır merakla beklediği teşvik ödemesi miktarlarını bugün öğrenebileceklerini söyledi.

Bakan Koca, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayat insana her gün yeni bir şey öğretiyor. Örneğin hangi sağlık çalışanı ne kadar teşvik ödemesi alacağını yarın öğrenebilecek." ifadelerini kullandı.

Sağlıkçıların beklediği haber geldi

Koca'nın Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Ek Ödeme bütçesi artık Bakanlık tarafından yönetiliyor. SUT'a bağlı hastane tahakkuku tek belirleyici değil. Herkese verilen taban ödemesi SUT fiyatlarından etkilenmeyecek ve her zam döneminde maaşla birlikte artacak. Teşvik ödemeleri SUT artışına bağımlı olmaktan çıkarıldı. Daha önce yaşanan problemler söz konusu bile olmayacak. Hayat insana her gün yeni bir şey öğretiyor. Örneğin; hangi sağlık çalışanı ne kadar teşvik ödemesi alacağını yarın (bugün) öğrenebilecek."

"Maksimum 4 sayılı gün, çabuk geçer"

Sağlık Bakanı Koca, önceki gün yaptığı açıklamada sağlıkçıların alacağı teşvik ödemelerine bir kez daha değinmişti.

Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Her sağlık çalışanı ne kadar teşvik alacağını ay bitmeden görecek. Maksimum 4 sayılı gün, çabuk geçer. Hekim ve hekim dışı teşvik havuzu ayrıldı. Hekim dışı sağlık çalışanları teşvik ödemelerini kendileri için ayrılan havuzdan alacak.

"Ek ödeme almayan hekim veya sağlık çalışanı personel kalmayacak"

Artık sabitin de, taban ek ödemenin de bütçeleri ayrı. Teşvik ödeme havuzunda her hizmetin bir değeri var.

Teşvik ödemesinden mahsuplaşma yok. Her işlemin bir karşılığı var. Ek ödeme almayan hekim veya sağlık çalışanı personel kalmayacak.

Mahsuplaşma uygulamada kaldırıldı. Yönetmelikteki yeri teknik bir husustan ibarettir."

Editör: TE Bilisim