CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Paylaşımında, gösteri esnasında polis ile öğretmenin tartıştığı anlar yer aldı.

"Öğretmenlere şiddet uyguladınız"

Polis tarafından biber gazı sıkıldığı iddia edilen öğretmeni savunan Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… 'Al bunu diyen' o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" ifadeleri kullandı. Kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayla ilgili bugün dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Bakan Soylu tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözde öğretmenin HDP'ye destek veren fotoğrafını paylaşarak, "Profesyonel eylemci HDPKK'lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun?" dedi.

Terör şube tarafından defalarca gözaltına alındığı ortaya çıktı

Öte yandan olay sonrası Kılıçdaroğlu'nun öğretmen dediği kişinin, kamuda öğretmenlik yapmadığı ve terör şube tarafından defalarca gözaltına alındığı ortaya çıktı. Polisin herhangi bir müdahalesinin olmadığı belirlenirken, yasa dışı yürüyüş yapmaya kalkınca polis mevzuata göre eylem yapılması uyarısında bulundu.

"İki güzide meslek grubuyla ilgili manipülasyona karşıyız"


Konuya ilişkin olarak bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bakan Özer, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde katıldığı EVKİT Dağıtım Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız."

Editör: TE Bilisim