Instagram pek çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamalarından birisidir. Bazı durumlarda kullanıcılar bazı hatalar ile karşılaşmaktadır. Bunlardan birisi de Instagram topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz sorunu olmaktadır. Kullanıcılar bu sorun ile karşılaştıkları zaman ne yapacaklarını bilememektedir. Peki, Topluluğumuzu korumak için bazı içerikleri ve işlemleri kısıtlıyoruz ne zaman düzelir? İşte konuyla ilgili merak edilenler haberimizde.

TOPLULUĞUMUZU KORUMAK İÇİN BAZI İÇERİKLERİ VE İŞLEMLERİ KISITLIYORUZ NE ZAMAN DÜZELİR?

Instagram hesaplar herhangi bir engelleme ile karşılaşmadığı zaman kaldırmaktadır. Bu süre hesaptan hesaba değişkenlik gösteren ortalama 24 saattir. Instagram tarafından verilen takip ve beğeni engelini kaldırmak için 24 saatlik bir bekleme süresi gerekir.

INSTAGRAM TOPLULUĞUMUZU KORUMAK İÇİN BAZI HAREKETLERİ KISITLIYORUZ HATASI ÇÖZÜMÜ

Kullanıcılar hesaplarından kısıtlamayı kaldırabilmektedir. Bunun için öncelikle 3. parti uygulamalarından çıkış yapılması gerekir. Özellikle kullanıcılar farkında olmadan bu uygulamalar arka planda çalışıyor olabilmektedir. Bu durum Instagram tarafından tespit edilmektedir. Bu işlemler gözden geçirildikten sonra hesap kısıtlamalarını kaldırmak için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir:

  • Instagram uygulamasına girilerek profil sayfasına giriş yapılmalıdır.
  • Sağ üst köşede alt alta üç çizgi yer almaktadır. Bu simgeye tıkladıktan sonra açılan pencereden ayarlar seçeneğine dokunmak gerekmektedir.
  • Sayfanın alt kısmında yardım bölümüne girilmelidir.
  • Bu ekranda yer alan sorun bildir seçeneğine dokunulmalı ve açılan pencerede genel görüş butonuna dokunulmalıdır.

Burada kullanıcıların hesaplarının haksız yere kısıtlandığını ve sorunun çözümünü talep etmesi gerekmektedir. Instagram bu talep üzerine inceleme yapacak ve bu hatayı kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte yardım menüsünde bulunan destek talepleri kısmında da hesabın hangi sebepten dolayı kısıtlandığı görülmektedir.

Editör: TE Bilisim