AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert tepki gösterdi.

‘CHP OSMANLI İLE HELLAŞMEK İSTİYOR’

CHP’li Soyer’in Osmanlı devletini hedef alan imalı sözlerine dikkati çeken Göksu şu ifadeleri kullandı:

“Yaşanan tarihi bir tartışma aslında bir hakikati, takiyyenin, makyajın dökülmüş olduğunu göstermiş oldu. CHP ‘helalleşme’ adı altında son dönemde bir takım mesajlar ve sinyaller veriyordu. Fakat bir takım politik enerjiyi topladığında aslında tarihle hesaplaşmak istediğini ve bu tarihin de Osmanlı tarihi olduğunu Osmanlı’ ile hesaplaşmak istediğini burada bir kez daha gösterdi.

‘CHP BU MİLLETLE GÖNÜL BAĞI KURAMAZ’

Bunun içindir ki CHP bu milletle gönül bağı kuramaz çünkü bu milletin kültürüne, tarihine yabancıdır. İBB Meclisi’nde Vahdettin haindir diye bağırandan daha büyük bir hain olmaz.

‘DÜŞMANIMIZI DA DOSTUMUZU DA TANIYORUZ’

Bırakın onlar tarihinden utanadursunlar. Biz tarihimizden utanmıyoruz tarihimizle gurur duyuyoruz. Bırakın onlar İzmir’de ‘düşmanı denize döktük’ derken bırakın düşmanı tanımlayamasınlar biz düşmanımızı tanıyoruz dostlarımızı da tanıyoruz.

‘KAHRAMAN BALIKÇIDA İNGİLİZ BÜYÜKELÇİYLE BİZ YEMEK YEMEDİK’

Diğer taraftan efendim ‘İngiliz muhabbetinden’ bahsetti Doğan Bey, valla Kahraman Balıkçıda İngiliz büyükelçiyle biz yemek yemedik. İngiliz büyükelçiyle kim kadeh tokuşturduysa ona sorsun bize değil. İngiliz anahtarını kim arıyorsa ona sorsun Doğan Bey. İngiliz muhibbi kimmiş, İngilizlerin sevdalısı kimmiş… Hemen karşı taraf baktığında zaten görecektir o zaman daha iyi anlayacaktır.”

Editör: TE Bilisim