Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu kapsamında ABD’nin New York kentindeki temaslarını sürdürdü.

Yoğun bir diplomasi trafiği yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitabının ardından Genel Sekreter Antonio Guterres ile görüştü.

BM Genel Merkezi’nde düzenlenen görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

DÜNYA LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Daha sonra liderleri kabulünü sürdüren Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i de kabul etti.

Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeul, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile de sohbet etti.

Erdoğan'ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile sohbetine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya geldi.

Erdoğan, BM Genel Merkezi'ndeki hitabın ardından yürüyerek beraberindeki Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Türkevi'ne geldi. Görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

LAPİD’İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid'i kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lapid'i kabul etti. Kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

NİİNİSTÖ İLE YOON’U TANIŞTIRDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı  Niinistö ile görüşmesinin ardından yanlarına gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ile bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan sohbet sırasında Niinistö ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol'u tanıştırdı.

Yoon Suk-yeol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yoon Suk-yeol'un kendisini ülkesine davet etmesi üzerine, en yakın zamanda Güney Kore'ye bir ziyaret planladığını belirterek, "Görüşmemiz lazım. Yapacağımız çok işler var." dedi.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ayrıca eşi Kim Kun-hee'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde New York'ta düzenlenen Türk mutfağı programına katılacağını da aktardı.

INFANTİNO’DAN ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program kapsamında Infantino’yu kabul etti. Kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim