Geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenlenen bir etkinlikte Osmanlıyı sarf ettiği sözlerle hedef alan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer büyük tepki çekmişti.

Toplumun her kesiminden Soyer’e gelen tepkiler arasında Eyüp Sultan İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu da vardı. Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada "Birkaç kişi bir araya gelince içindeki canavarı hortlatan, Osmanlı'nın şanlı tarihine ve ecdadımıza hakaret eden. Bu toprakların değerleriyle uzaktan bile alakası olmayan Tunç Soyer ve hesap sorması gereken öncelikle CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sonrasında zaten bu millet 9 Eylül'de Tunç Soyer'in dedelerini nasıl denize döktüyse bu zihniyeti de denize dökecektir. Unutmayın!” ifadelerine yer vermişti.

Tepkilerin odağındaki Soyer’i eleştiren Ustaosmanoğlu, açıklamasından birkaç gün sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında görevini devrettiğini açıkladı.

Kamuoyunda görevden alındığı bilgisi paylaşılan Ustaosmanoğlu "Eyüpsultan İlçe Başkanlığı bayrağını kıymetli ağabeyim Mevlüt Karsavran'a teslim ettik. Hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Editör: TE Bilisim