Ceyhun Aşirov / Özel Haber - 300 bin yeni asker için seferberlik ilan eden Rus lider Putin, “Tüm imkânları kullanırız” diyerek Batı’yı nükleer saldırı ile tehdit etti. NATO daha da kışkırttı: “Nükleer bir savaşı kazanamaz” Adım adım felakete sürüklenen dünyanın tek çıkış yolu olarak yine BM’de ‘Barış çabamıza omuz verin’ çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan var.

PUTİN’İN HEDEFİ: MİNİ ZAFER

Ukrayna’nın karşı saldırısı ile geri çekilmek zorunda kalan Rusya, 300 bin yeni asker hedefiyle “Kısmi seferberlik” ilan etti. “Gerekirse elimizde olan tüm imkânları kullanırız bu bir blöf değildir” diyerek nükleer silah kullanma tehdidinde bulunan Putin’e NATO Genel Sekreteri aynı kışkırtıcı dille cevap verdi: “Putin nükleer bir savaşı kazanamaz” Ukrayna ve AB ülkeleri seferberlik ilanını ‘panik göstergesi’ olarak nitelendirirken, Putin’in, Herson ve Zaporijya’da yapılacak sözde bağımsızlık referandumunu tanıyacağını açıklaması “Büyük zafer olmadı, küçük zaferle yetinecek.” şeklinde yorumlandı.

TEK ÇABA ERDOĞAN’DAN

Batı’nın, Putin’in yaktığı ateşe benzinle gitmesi gözleri yine Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevirdi. BM’de ‘Barış çabamıza omuz verin’ çağrısı yapan Erdoğan’ın Türkiye’ye dönüşünün ardından Ukrayna ve Rusya arasındaki mekik diplomasisine ağırlık vermesi bekleniyor. Rus ve Ukraynalı liderleri doğrudan görüştürmek için yoğun mesai harcayan Erdoğan’ın çabaları, küresel çapta insani krize sebep olacak olası bir felaketi önlemek için tek seçenek olarak duruyor.

***
Biden da ateşe benzin döktü: ‘Saldırganlığa karşı duracağız’

ABD Başkanı Joe Biden BM Genel Kurulunda, Rusya Devlet Başkanı Putin’in dünyayı ayağa kaldıran seferberlik çağrısına cevap verdi. “Kimse Rusya’yı tehdit etmiyor” diyen Biden, “ABD bu savaşın adil bir şekilde bitmesini istiyor. Ukrayna’nın hakları, kalan egemen ülkelerin haklarıyla aynıdır. Rusya’nın saldırganlığına karşı duracağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim