Şüpheli Güven Güler, Başakşehir ve Küçükçekmece'de 19 Eylül 2022 tarihinde 3 kişiyi öldürüp ardından Fatih'te 2'si polis 4 kişiyi ateşli silahla yaralamıştı.

Daha sonra kaçan Güven Güler Başakşehir'de viyadüğün altında yakalanmıştı. Şüpheli Güler'e yardım ettiği iddia edilen 5 şüpheli Güler ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI 

Katil zanlısı Güven Güler savcılık ifadesinde, “Ergül Maden benim mahalleden arkadaşımdır. Olay gecesi muhabbet etmek için eve çağırmıştım. Normalde de gelir giderdi. O geldiğinde evde kimse yoktu. Ben normalde uyuşturucu madde kullanırım ama birlikte evde iken kullanmadık. Ben 3-4 ay kadar önce amcam Metin Güler tarafından silahla vurulmuştum. O günden sonra Hannas denilen cin kabilesinin reisini görmeye başladım. Bununla alakalı tedavi de görüyorum. Benim Ergül ile aramda herhangi bir husumet yoktur. Olay gecesi de tartışmadık. Hannas dediğim bu varlık silahı çekti. Ergül'ü vurdu. Neresinden vurduğunu hatırlamıyorum. Silah Ergül'ün silahıydı. Silahı ben Ergül'den istedim. Ben silahı ileride kullanmak ve merakım olduğu için istedim. Birlikte iken silahı bana verdi. Ardından ben evden çıktım” dedi.

Editör: TE Bilisim