Ceyhun Aşirov / Özel Haber - ALINAN bilgilere göre, Kuzey Kafkasya, Çeçenistan, İnguşetya, Dağıstan’da gerilimin tırmandığı belirtiliyor. Bağımsız Rus insan hakları gözlem kuruluşu OVD-Info, Dağıstan’ın başkenti Mahaçkala’daki protestolar sırasında 100’den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Kuruluş ayrıca, bölgedeki “çok sert gözaltı” haberlerinden kaygı duyulduğunu bildirdi.

RUSYA’NIN NÜFUS HESABI

Seferberlik kapsamında askeri deneyimi olmayan kişileri askere almaya çalışan Rusya’nın özellikle azınlıkları Ukrayna’ya göndermek istemesi Rusya’nın “hem savaşı sürdürme hem de bu sayede azınlık nüfusu kontrol altına alma” girişimi olarak değerlendirildi. Rusya Savunma Bakanlığından sızan bilgilere göre Ukrayna’da en çok kayıp veren bölgelerin başında Dağıstan geliyor.

ŞUBEDE SİLAHLI ÇATIŞMA

Öte yandan Irkutsk bölgesinde ise askerlik şubesinde bir üst düzey yetkilinin öldürüldüğü açıklandı. 25 yaşındaki Ruslan Zinin isimli silahlı kişinin, Vladimir Putin’in askeri seferberlik emri sonrası erkeklerin kaydedildiği askerlik bürosunun içinde en az bir el ateş ettiği açıklandı. Irkutsk Bölge Valisi Igor Kobzev, Telegram mesajlaşma uygulamasına, askerlik şube başkanının kritik bir durumda hastanede olduğunu ve gözaltına alınan saldırganın “kesinlikle cezalandırılacağını” yazdı.

Editör: TE Bilisim