MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Saygıdeğer milletvekili arkadaşlarım, medyamızın değerli temsilciler, TBMM'nin 27. dönem 6. yasama yılının ilk grup toplantısı nedeniyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sizleri hürmetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımızı, değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum. 27. dönemin bu son yasama yılında siz değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Türk milletinin beka ve hürriyet namusunu, devletin egemenlik haklarını cesaretle savunuyorken şehit düşen kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.

Şehit ve gazilerimiz yolumuzu açan, ufkumuzu aydınlatan fenerlerimizdir. Dikişi yırtığını örtmeyen, özüyle sözü adamlıkla örtüşmeyen güruh ne yaparsa yapsın dediğimiz ve diyeceğimiz hep Türklüktür, Türkiye'dir. Umutlarımız diri, hedeflerimiz dirayetlidir. Türkiye'yi parlak bir geleceğe ulaştırma konusunda sahip olduğumuz sorumluluk bilincinin boyutu devasadır. 2023 yılında bir yanda cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü gururla kutlayacağız diğer yandan 2 imtihanla karşılaşacağız. Seçim takviminin işlemeye başlamasına kadar TBMM'de milletimizin beklentilerini birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'lilerdir. Ümit ediyorum ki yıl bitmeden bu adaletsizlik çözüme kavuşturulacaktır.

Boş Aslan yatağında tilki gibi kuyruk sallayanlara gülüp geçiyor işimize bakıyoruz, ülkemize nasıl hizmet edeceğimize odaklanıyoruz. Türkiye mutlaka değeri çok büyük bir ülkedir. Bazen kıskançlıkla bazen hayranlıkla bazen de husumetle bakılan bir Türkiye gerçeği artık dünya siyaset sahnesinde göz kamaştırmaktadır. MHP olarak nasıl bir maziye, nasıl bir misyona sahip olduğumuzun farkındayız. 2023 yılına çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Her ayrıntıyı düşünen, her imkanı seferber eden basiretli bir kavrayışla çalışmalarımıza hız veriyoruz. 4 Eylül 2021 tarihinden 3 Ekim 2021 tarihine kadar 9 bölge toplantısı yapmıştık. 30 Ekim 2021 tarihinden 9 Aralık 2021 tarihine kadar çalışmalarımızı yurdumuzun tamamında gerçekleştirmiştik. Durmadık, bu defa da 18 Şubat 2022 tarihinden itibaren 29 Eylül'e kadar 'Adım adım 2023' temalı çalışmalarımızı hamd olsun başarıyla tamamladık. 966 ilçemizin tamamında toplantılar düzenledik. Esnaflarımızla, kanaat önderlerimizle buluştuk, dertleştik, gönüllerini aldık. Her yöremizi aziz bildik. Bu millet, bu vatan benim diyen herkesi bağrımıza bastık, dertleri dinledik. Geleceği birlikte inşa etmek sözleştik. Türk milletinin zillete düşme ihtimali asla söz konusu değildir. Müşahede ettik ki cumhur kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bunu da Cumhur İttifakı eliyle yapacaktır. 4 Eylül 2022 tarihinde Sivas'ta düzenlediğimiz açık hava toplantımızla 2023 seçimlerinin kampanya dönemini başlattık.

Dostlar sevindi, düşmanlar çok şükür çatır çatır çatladı. Açık hava toplantılarımızın görkemiyle gözleri fal taşı gibi açılanlar şok geçirdiler, ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamaları konusunu bir kez daha düşünmeleri gerekecektir. Allah'ın izniyle alayına yetecektir. Yıkılan ağaca balta vurmayı alışkanlık haline getirmiş sefillere hatırlatırım ki Türk milleti var olduğu müddetçe 3 hilalin önü kesilemez. Anketler şunu söylemiş bizim için vızıltıdır. Üfleyerek hamam ısıtmaya, kişneyerek at doyurmaya çalışanları aziz Türk milleti sandığın başında bekliyor olacak. İnanmadan zaferin olmayacağını en iyi biz biliriz. Emek olmadan ekmek, erdem olmadan da hizmet olmayacağını hiç yabana atmayız. 8 Ekim 2022 tarihinden itibaren 'Adım adım 2023' toplantılarıyla vatanımızın köylerine gideceğiz. 23 Ekim 2022 tarihinde Manisa açık hava toplantılarımızı yapacağız. Aday belli, karar net diyeceğiz. Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyeceğiz.

Milli birlik ve kardeşliğimiz, refah ve bereketimiz için milletimize çağrım: Gelin diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Siyasi ve saha çalışmalarımızda görev alan milletvekili arkadaşlarıma, teşkilatımızın asil mensuplarına, bütün dava arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim anlayışımız şudur: dağa giden baltasını, köye giden de yüreğini alıp gitmelidir. Bu yürek bizde vardır. Yağız yüzlü, elleri nasırlı köylülerimize bin selam olsun, onlarlayız, onların bir adım arkalarındayız.

2. Dünya Savaşı'nın ithamında küresel sistem çetin sınamalar eşliğinde çok ciddi sarsıntılar geçirmektedir. Ülkeler arası irtibat ve ilişki ağları üst üste darbe almaktadır. Krizlerin biri biterken diğeri başlamaktadır. Beşeriyetin güvenlik açığı tehlikeli şekilde genişlemektedir. Diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, ticaret savaşları, yayılmacı politikalar, insani dramlar, iklim değişikliği, gıda ve enerji darboğazları, çözülmeyi bekleyen liste başı sorunlardandır. Beşeriyet istikrara ve refaha adeta susamış haldedir. Soğuk savaş yıllarının sona ermesinin ardından tek kutuplu dünya düzeni, çok merkezli yeni bir siyasi tasarıma bırakmak üzeredir.

Editör: TE Bilisim