Türkiye ile Libya arasında enerji iş birliği konusunda imzalanan anlaşmalar, Yunanistan başta olmak üzere Avrupa ülkeleri tarafından tepki ile karşılandı. Yunanistan hükümet sözcüsü İkonomu, bu sabah yaptığı açıklamada iki ülke arasında yapılan anlaşmaları momorandum olarak yorumladı. Türkiye'nin uluslararası ortamı görmezden geldiğini belirten İkonomu, "Türkiye bir oldu bitti yaratarak uluslararası ortamı göremezden geliyor. Bu ilk seferleri de değil." dedi. Türkiye'nin uğraşlarının bir sonuç getirmeyeceği iddiasında bulunan İkonomu, "Türkiye bir gerçekliği inşa etmek için kurgular ve yalanlarla kaç kez uğraşırsa uğraşsın, başkaları tarafından kabul edileceği anlamına gelmez." ifadelerinde bulundu.

LİBYA MUHALEFETİNE SARILDI
Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmadan rahatsızlık duyduklarını belirten hükümet sözcüsü İkonomu, anlaşmaya karşı çıkan Libya muhalefetine destek verdi. Sözcü, şu açıklamalarda bulundu:
"Libya'da bile, ülkenin siyasi sınıfının önemli bir kısmı bunu kabul etmiyor ve cesurca belirterek anlaşmanın doğru olmadığına karar veriyor. Ülkemiz, uluslararası hukukun güvence altına aldığı şekilde tepki verecektir. Bölgede egemenlik haklarımız olduğunu unutmayın." dedi.

"MISIR İLE MEB İMZALADIK"
Hükümet sözcüsü İkonomu, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya karşı Mısır ie imzaladıkları MEB anlaşmasını öne sürerek, "Mısır ile bir MEB imzaladık. Türkiye'nin yapmaya çalıştığı şey diğer ülkelerin egemenlik haklarını da etkiliyor ve uluslararası toplum tarafından kesinlikle kabul edilmeyecek. Ne ülkemiz ne de müttefiklerimiz buna izin vermeyecek" dedi.

DENDİAS MISIR'A GİDİYOR
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Pazar günü Kahire'de görüşeceği mevkidaşı Sameh Shukri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Atina'daki ABD ve Fransa büyükelçileri George Tsounis ve Patrick Mezonav'ı durum hakkında bilgilendiren Dendias'ın önümüzdeki günlerde NATO ve AB düzeyinde konu hakkında görüşmelerde bulunacağı aktarıldı.

Editör: TE Bilisim