Muhammed Şimşek / Diriliş Postası

2023 seçimleri yaklaşırken oy devşirmek için sahneye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ' başörtüsü'ne yasal güvence vaadi sivil toplum kuruluşlarında karşılık bulamadı. Türkiye genelinde milyonlarca eğitimci üyesi bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gazetemize özel açıklamada bulunarak ana muhalefetin vaadinin samimiyetten uzak olduğunu vurguladı. Ali Yalçın Türkiye’de başörtüsü sorununu başlatan odağın CHP zihniyeti olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: "Bu zihniyetin din ve dindarla olan sorunu tarihseldir. Onlarca yıldır iktidar yüzü görmemesinin nedeni de budur. Bunun böyle olduğunu da en iyi CHP biliyor olsa gerek."

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Başkan Yalçın başörtüsü yasağının failinin aynı zamanda 28 Şubat’ın mimarının da içinde birtakım sendikamsı yapıların da yer aldığı ve CHP’nin baş temsilcisi olduğu karanlık zihniyet olduğuna işaret etti. Yalçın, başörtüsü yasağının kaldırılmasının mimarının ise millet olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Turnikeleri kuran, açık liselerde anneleri bile sınava başını açarak girmeye zorlayan, özgürlükçü kararları yargıya taşıyan, bir neslin hayallerini yıkan, Medine Bircanları hastane önünde ölüme terk eden, askeri okulların mezuniyet törenlerinde bile başörtülü anne görmeye tahammül edemeyen, okul birincisi başörtülü kızlarımızı kürsüden indirten, başörtüsünü çağ dışı ve irticai sembol olarak mimleyen, yüzbinlerce başörtülünün çalışma ve öğrenim hakkını gasp eden ve hayatlarını çalan bu zihniyetin şimdi yakasına başörtüsünü çözen irade rozeti takmaya, o payeyi almaya çalışmasını ise samimi bulmamız mümkün değil." Asırlık yaraya dönüşen sorunun çözümünde birilerine bir paye biçilecekse bunun adresinin millet olduğunu vurgulayan Yalçın "Başörtüsü sorunu çözülmüştür ve bunu çözen irade bu milletin iradesidir. O paye birilerine verilecekse bu yasağa ilk günden itibaren her platformda itiraz eden, bunun kavgasını veren, 12 milyon 300 bin imzayı toplayan Memur-Sen’e ve tüm bu süreçlerin içinde yer alan, destek olan sivil toplum örgütlerine, her gün meydanlarda eylemlerle bu yasağa direnenlere, bedel ödeyen başörtülü kız kardeşlerimize, yasağı kademe kademe her kurumdan söküp atan siyasi iradeye ve dolayısıyla millet iradesine verilmelidir" diye konuştu.

ANAYASAL TEMİNAT ŞART

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bütün bunlara rağmen bütün inanç özgürlüğünün anayasal bir teminat altına alınması gerektiğini ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı: "Bununla birlikte yasaların özgürlükçü bir zemin üzerine kurulduğu normal ülkelerde özgürlüklerin tek tek sayılarak ve kanunlar çıkarılarak korunması ihtiyacı olmamasına rağmen, Türkiye’de yasaları yasakçı bir zihniyetle yorumlayan iktidarların yaşattığı acı tecrübelerden dolayı başörtüsü ve diğer tüm inanç özgürlüğü içine giren konuların teminat altına alınması gereklidir. Hatta ve hatta temel hak ve özgürlükleri bir yönetmelikle kısıtlama hakkını gören zihniyetlerin bu ülkede yaşattığı acıların tekrar yaşanmaması için bunun anayasal bir koruma altına alınarak sağlama bağlanması en doğrusudur."

CHP ÖNCE ÖZÜR DİLESİN!

ESKİ Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, ana muhalefetin 'başörtüsü' vaadini gazetemize değerlendirdi. Tatlı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dillendirdiği vaadin temel hukuk normlarına aykırı düştüğünü belirterek "Bir kere en başta şunun altını çizelim. Özgürlükler kanunla verilmez. Ancak kanunla sınırları belirlenir. İkincisi 'başı açık olarak kamuda görev yapabilir' diye bir kanun çıkarılmasına gerek görülmezken 'başı kapalı olarak da görev yapabilir' şeklinde bir kanun yapılmaz. Bunun için kanuna gerek yok. Diğer yandan CHP'nin ortaya koyduğu metin kendi içinde muğlaklıkları barındıran ve yarın öbür gün iktidarın el değiştirmesiyle bir kalemde değiştirilebilecek hüviyete sahip" eleştirisinde bulundu.

'ÖZEL SEKTÖR YASAKLIYOR'

"Her şey bir tarafa eğer samimiyseler öncelikle 28 Şubat döneminde ikna odaları kuran Nur Serter gibi isimlerin yol açtığı mağduriyetlerin giderilmesi için adım atsınlar" diyen Tatlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bir kısım ortada görünen gruplardan oy kapmak için atılan bu adımın arkasından ne geleceğini kestirmek mümkün değil. Yarın kendilerine bir 'Fadime Şahin' bulup yeniden yasakları getirmeyeceklerinin bir garantisi yok. Burada asıl problem yıllarca mütedeyyin halka zulmeden CHP zihniyetinin kendisidir. Mevcut şartlarda bir başörtüsü yasağı da yoktur. Eğer bir iyi niyet ortaya koymak istiyorlarsa asıl başörtülü çalıştırmamakta direten özel sektöre baksınlar ve burası için çözüm üretsinler. Çünkü bugün özel sektörde bir çok firma başörtülüleri çalıştırmıyor."

MAĞDURİYETLERİ GİDERİN!

"Hepsinden önce 'bizim bir özür borcumuz var' diyerek milletten özür dilesinler" diyen Cavit Tatlı yasakçı zihniyetin yol açtığı mağduriyetlere işaret ederek "’İnancının gereği olarak başörtüsü takmanın bir insan hakkı olduğunu kabul ediyoruz' desinler ve 2008'de olduğu gibi 'bir daha başörtüsü serbestliğinin aleyhine AYM'ye başvurmayacağız' desinler ve bunun garantisini versinler önce. 28 Şubat sürecinde sırf eşi başörtülü diye görevden atılanlar, okulundan sürüklenerek kapı dışarı edilenler ve kat sayı mağduriyetiyle geleceği çalınanların haklarının iadesi için teklifte bulunsunlar" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim