Durim Abazi / Özel Haber

MEYVELER, tohumları olan bir ağacın yenilebilir etli kısmıdır. Tatlı, ekşi ve çok daha fazlası dahil olmak üzere farklı tatlarda gelirler. Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesinin kaynakları. Her gün meyve yemek için birçok neden var. Sabah diyetinize meyveleri dahil ederek birçok hastalık riskini azaltarak sağlığınızı kolayca iyileştirebilirsiniz. Meyvenin kabuğunu yemesi ve tam kıvamında olduğu zaman meyvesinin avantajlarından faydalanması tavsiye edilir. Bu, sağlıklı sindirimi teşvik etmeye yardımcı olur ve kabızlığı kontrol eder.

MEYVE YEMENİN YARARLARI

Kalp sağlığını iyileştirir: Kayısı, elma, muz, kavun, böğürtlen ve portakal gibi meyveler kalbe iyi gelir. Meyveler ayrıca kolesterol seviyelerini kontrol etmeye ve kalbi kalp krizi ve damar sertliği gibi tehlikeli hastalıklardan korumaya yardımcı olan A, B6, C, E ve K vitaminlerini içerir. Diyabetle savaşmaya yardımcı olur: Diyabet özellikle tip 2 tüm dünyada pek çok bireyi ilgilendiren bir hastalıktır. Meyveler herhangi bir birey için iyi olsa da, şeker hastaları için daha fazla karbonhidrat içeren meyveler reçete edilmez. Elma, avokado, kiraz, portakal, şeftali ve erik, 55 yaşın altındaki insanlar için düşük glisemiktir ve glikoz seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur. Konserve ve hazır meyveler doğal tatlılıktan yoksun oldukları için faydalı değildir, maksimum faydayı sağlamak için her zaman taze meyveler yiyin.

KANSERİ ÖNLEYEN MEYVELER

Kanser: Vitamin bakımından zengin meyveler, karaciğer tümörü ve meme kanseri gibi birçok kanser türünü tedavi etmek ve önlemek için iyidir. Portakal ve mandalina gibi meyveler, içerdiği turunçgiller ve çilekler düzenli olarak yenildiğinde hepatoprotektif özellikleri nedeniyle kanseri önlemeye yardımcı olur. Tansiyon: Muz, kavun, armut ve mango gibi potasyum açısından zengin meyveler, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Potasyum, özellikleri nedeniyle kan basıncı kontrolü ile ilişkilendirilmiştir.

AÇ KARNINA YEMEK TAVSİYE EDİLİR

Böbrek taşlarının önlenmesi: Meyvelerde böbrek taşlarının bakımına yardımcı olan C vitamini vardır. Narenciye, böbrek taşı alma şansını azaltmak için inanılmazdır. Aynı şekilde, meyvelerde sodyum oranı düşüktür, bu da ağrılı rahatsızlıkları olan kişiler için iyi bir haberdir. Kemik sağlığı: Kalsiyum ve k vitamini açısından zengin meyveler, kemiklerinizi güçlü tutmanıza ve kemik mineral yoğunluğunu artırmanıza yardımcı olur. Yemeklerinizle birlikte asla meyve yemeyin; bu, asidik özelliklere sahip oldukları için şiddetli asitliğe ve buna bağlı mide sorunlarına yol açabilir. Her gün yemeklerden önce veya akşam yemeğinden sonra bir veya iki saat ara vererek meyve yiyin. Meyveleri aç karnına yemek tavsiye edilir.

Editör: TE Bilisim