Muhammed Şimşek / Diriliş Postası

HUKUKÇULAR Derneği Başkanı Avukat Ahmet Yılmaz, CHP’nin başörtüsünü gündeme taşıyarak önerdiği kılık kıyafetle ilgili metinde başörtüsü ibaresinin hiç geçmediğine dikkati çekerek şunları söyledi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin bu girişiminde neyi hesapladıkları, iktidar tarafından yapılan anayasal düzenleme teklifine karşı ortaya koyacakları tavırla daha iyi anlaşılacaktır.” Avukat Yılmaz işin esasının bütün temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvenceyle korunması gerektiğini ifade ederek “Başörtüsü konusunda geçmişte yaşanan acı olaylar milletin hafızasında canlılığını korumaktadır. Başörtüsü, din ve vicdan hürriyetinin bir sonucu olduğu gibi aynı zamanda kişinin ifade özgürlüğü kapsamında da değerlendirilmelidir” dedi.

DARBE MAHSULÜNDEN KURTULALIM

Yılmaz, ayrıca 28 Şubat döneminde yaşanan mağduriyetlere atıf yaparak “Başörtüsü ile ilgili kanuni bir yasak olmamasına rağmen geçmişte maalesef laikliğin, yanlış yorumlanmasının sonucu olarak yüzlerce, binlerce insanımızın hayatı karartıldı. İşinden, okulundan oldu. İnsanların gelecekleri çalındı. Geçmiş tecrübelerden de istifade edilerek toplumsal barışı, huzuru sağlayacak demokratik, özgürlükçü bir anayasayı bu vesile ile tartışmalı ve hayata geçirmelidir. Bu tartışmalar ülkemizin darbe mahsulü olan anayasadan kurtularak özgürlükçü bir anlayışla yeni bir anayasa yapmamız için bir fırsat olarak görülmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim