Sıkı Yunan-Rum dostu Amerikalı Demokrat Parti Senatörü Chris van Hollen, Türkiye ile Libya arasında hidrokarbon alanında işbirliğine ilişkin 3 Ekim’de Trablus’ta imzalanan mutabakat zaptını "provokatif eylem", Suriye’deki teröristleri ise "Kürt kardeşlerimiz" diye tanımladı.

HOLLEN: TÜRKİYE'NİN PROVOKATİF EYLEMİ

Hollen, Yunan "Real News" gazetesine demecinde "Libya ile imzalanan mutabakat zaptı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yeni bir provokatif eylemidir. Sorun, Erdoğan yönetimindeki Türk politikasıdır. Rusya’ya, Putin'e çok yakın. Rusya, Kıbrıs ve DEAŞ’a karşı mücadele veren Suriyeli Kürt kardeşlerimiz ile ilgili politikası, bizim ve NATO'nun çıkarlarını baltalıyor" dedi.

BİDEN'A 'YAPTIRIM' MESAJI

"Türkiye, Yunanistan’a saldırırsa ABD ne yapacak" sorusuna Hollen, "Umarım Biden hükümeti, böyle bir durumun çok ağır sonuçları olacağını Türk tarafına anlatmıştır" yanıtını verdi.

LİBYA İLE İMZALANAN MUTABAKAT MUHTIRALARI

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Abdulhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla Menguş ve Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.


KAYNAK: HÜRRİYET

Editör: TE Bilisim