29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sayılı günler kaldı. Özellikle öğrencilerin ve çalışanların gündeminde yer alan 2022 resmi tatiller arasında Cumhuriyet Bayramı ve öncesinin olup olmadığı merak ediliyor. Vatandaşlar 28 Ekim tatil mi, yarım gün mü sorularına yanıt aramaya başladı. Dini ve milli bayramların öncesindeki günün zaman zaman tatil olarak sayılması bu noktada araştırmalara hız kazandırdı. Peki, 28-29 Ekim günü resmi tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim tatil mi, yarım gün mü, okul var mı? sorularının yanıtları…

28-29 EKİM GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 28 Ekim de yarım gün tatil olmaktadır. Bu kapsamda 28 Ekim Cuma günü tüm kurumlarda yarım gün tatil olacak.

29 EKİM TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ, OKUL VAR MI?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

28 Ekim'de okullar ve üniversiteler öğlene kadar eğitim verecekler. Öğleden sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili başladığı için kapalı olacak.

Editör: TE Bilisim