Süper Lig'de Fenerbahçe ile iki, Beşiktaş ile de bir kez şampiyonluk elde eden ve bir dönem Bursaspor'u da çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, kanser hastalığıyla mücadele ettiğini açıkladı.

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda bir süre önce konan teşhisin ardından tedavisinin başarılı bir şekilde devam ettiğini aktaran 69 yaşındaki futbol adamı, bu süreçte mahremiyetine saygı beklediğini söyledi.

"Ben bir savaşçıyım"

Daum açıklamasında, "Ne yazık ki, rutin kontrollerin bir parçası olarak kanser teşhisi konulduğu için son birkaç aydır kamuoyundan uzaklaşmak zorunda kaldım. Beni bilirsiniz! Ben bir savaşçıyım. Bu meydan okumayı iyimser bir şekilde ve tüm gücümle karşılayacağım. İyileşmek için mahremiyete ihtiyacım olduğu gerçeğine saygı duymanızı rica ediyorum. Olumlu mesajlarınız beni mutlu ediyor ve desteğiniz için teşekkür ederim. Hepinize sadece tavsiyede bulunabilirim: Zamanında kanser taramasına gidin!" ifadelerine yer verdi.

Christoph Daum kimdir?

Christoph Paul Daum (24 Ekim 1953, Oelsnitz, Erzgeb, Doğu Almanya), Alman teknik direktör ve eski futbolcudur. Almanya, Türkiye ve Avusturya'da lig şampiyonlukları yaşadı. Türkiye'de yıllarca görev yapıp Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı. Türkiye'de en son Bursaspor'u çalıştırdı.

Futbolculuk kariyeri

Daum, futbola 1971 yılında Sportfreunde Hamborn 07 takımında başladı. Bir sezon burada futbol oynadıktan sonra 3 sezon boyunca Eintracht Duisburg forması giydi. 1975'te 22 yaşındayken Köln II takımına transfer oldu. Daum'un buradaki en büyük başarısı 1981'de kazandıkları Almanya Amatör Şampiyonluğu oldu. Daum ise final maçında forma giymemişti. O sezon sonunda 28 yaşında futbol hayatına son verdi.

Teknik direktörlük kariyeri

Teknik direktörlük lisansını aldıktan sonra 1981 yılında amatör olarak çalışmaya başladı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca 3 kez lider girdiği son haftalarda şampiyonluğu kaybetmiştir. 1999-2000 sezonunda Bayer Leverkusen'de, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında ise Fenerbahçe'de son haftada bıraktığı puanlarla şampiyonlukları kaybetmiştir.

Kokain skandalına karıştı

2000 yılında Bayern Münih menajeri Uli Hoeness'in Daum'un kokain kullandığını iddia etmesi Almanya'da büyük bir skandala neden oldu. Daum da Hoeness'e dava açarak, gönüllü olarak saç örneğini mahkemeye teslim etti. 20 Eylül'de Köln Adli Tıp Kurulu'nun incelemesi sonucunda Daum'un saç örneğinden kokain kullandığı tespit edildi. Bu sonuç nedeniyle Daum, Bayer Leverkusen'deki görevinden istifa etti ancak mahkeme sonucuna itiraz edeceğini belirtti. Buna rağmen Daum'un, Almanya Futbol Federasyonu ile devam eden sözleşme konuşmaları, federasyon tarafından sonlandırıldı.

Daum bu olaylardan sonra Almanya'dan ayrılıp, bir süre ABD'de kaldı. Orada yaptırdığı bir saç testinde bu sefer kokain bulunmadı. Alman yasalarına göre Daum'un suçu kabul etmesi durumunda hapis cezası para cezasına çevrilecekti. 2001'in Ocak ayında Almanya'ya dönen Daum, Köln'de yaptığı basın açıklamasında kokain kullandığını kabul etti. 2001 yılında Beşiktaş'ı çalıştırırken sık sık Almanya'da hakim huzuruna çıktı. 2002 yılında dava Daum'un para cezasına çarptırılmasıyla sonlandı.

Editör: TE Bilisim