Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-2 berabere kaldıkları Alanyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Hakemlerin ana rolü, güzel giden şeyleri bozmak"

"Güzel giden bir oyundu. Türkiye'deki hakemlerin ana rolü, güzel giden şeyleri bozmak. Bu hafta böyle bir savaşın olacağını biliyorduk, bu savaşta 2 puanımızı kaybettik."

"Oyuncularım elimden geleni yaptı"

"Oyuncularım elimden geleni yaptı. Onlara tek kızgınlığım, son dakikadaki korner. Oyuncuların bazıları gereksiz şekilde ceza sahası içine gitti. Paslaşarak bitireceğimiz maçı, üzücü şekilde bitirdik."

"Galatasaray'a karşı savaş başladı"

"Galatasaray'a karşı savaş başladı. Bu sadece hakemler değil. Dışarıda da görüyoruz. Savaşacağız. Merak etmesinler. Biz bu savaşta varız. Biz de gerekeni yaparız. Büyük Galatasaray taraftarı da gerekeni yapar. Bu iş sadece burada kalmaz."

"İnşallah bir değişim olur"

"Hep söylüyoruz ama aynı hakemler bu işin içerisinde. İnşallah bir değişim olur ama çok ümidim yok."

"İki kırmızı kart, geniş kadromuz var"

"İki kırmızı kart, geniş kadromuz var, diğer oyuncularla devam edeceğiz. Aynı oyunu ortaya koymaya çalışacağız."

"Yüzde 100 gol pozisyonu ortada yok"

Sacha Boey’un kırmızı kartının sorulması üzerin Buruk, "Ben bu kadar net bir kırmızı kart, hakemin oyun içerisinde hemen gidip vermesine şaşırdım. Bundan daha sert faullere faul vermedi iki takım için de. Top Muslera’ya gidiyor zaten. Diğer taraftan bir adamımız daha geliyor. Yüzde 100 gol pozisyonu ortada yok. Bu benim değerlendirmem. İlk yarıyı bitirme şekli bile maçtaki hakemin niyetini ortaya koyuyor. Alanyaspor hücumu bitirene kadar bekledi, tam hızlı hücuma çıktık, maçı bitirdi. Burada hakemin niyetini görüyoruz" şeklinde cevap verdi.

"Icardi muhteşem bir oyun ortaya koydu"

"Mauro Icardi hem gol attı hem gol attırdı. Koştu, mücadele etti. Takım ruhunu ortaya çıkarttı, sorumluluk aldı. Net bir şekilde ortada. Çok disiplin, çok karakterli, birbirini çok seven bir takımımız var. Dışarıda bizim hakkımızda her türlü algı yapılacak, biliyoruz"

"Çok iyi ve karakterli bir oyuncu"

"Milot Rashica çok iyiydi. Oynamadan geldi, formunu yakaladı. Sağ kanatta takımı ilk yarı lokomotif olarak öne taşıdı. Çok iyi ve karakterli bir oyuncu. Bugünkü performansından çok memnunum. İnşallah bundan sonraki haftalarda da devam edecek."

Editör: TE Bilisim