CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 3 ay önce açılışı gerçekleştirilen, İBB’nin çalıştığını iddia ettiği Hadımköy’deki Halk Ekmek Fabrikası’nında skandalın ardı arkası kesilmiyor.

İBB iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama'nın, Hadımköy'deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın çalıştığını iddia etti. Ancak ne İBB'nin ne de Halk Ekmek yönetiminin herhangi bir adım atmadığı tespit edildi.

PENCERELERİ PRDEYLE KAPATMIŞLAR


Naylon brandalarla kaplı makinelerin görüntüsünden rahatsız olan İBB yönetimi, bu kez pencereleri perdeyle kapattırdı. Makinelerin naylonlar kaplı olduğüu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından rahatsız olan İBB yönetimi, çareyi rezilliği perdelemekte buldu.

3 GÜN ÇALIŞTIRILMIŞ

Öte yandan fabrikanın elektrik tüketimine ait detaylar da ortaya çıktı. Elektrik tüketim verilerine göre, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası açılışa özel 3 gün çalıştı. Günlük tüketimlere bakıldığında 21-22-23 Temmuz'da tüketimin arttığı, 23 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenden sonra 24 Temmuz'da elektrik tüketiminin düştüğü görüldü.

RAKAMLAR FARKI ORTAYA ÇIKARDI

Bu fark, Halk Ekmek'in Cebeci ve Edirnekapı'daki ekmek fabrikalarının elektrik sözleşmeleri ve tüketimlerine bakıldığında da net şekilde ortaya konuldu. Verilere göre, 23 Temmuz'da açılışı yapılan Hadımköy'deki ekmek fabrikasının elektrik sözleşme gücü Edirnekapı'daki fabrikaya göre 13.3 kat daha yüksek. Buna rağmen elektrik tüketimi Edirnekapı'daki tüketimin sadece yüzde 20'si kadar. Hadımköy'deki ekmek fabrikasının elektrik sözleşme gücü, Cebeci'deki Halk Ekmek Fabrikası'ndan 5.1 kat daha yüksek. Buna rağmen eylül ayında elektrik tüketimi Cebeci fabrikasının yüzde 15'i kadar.

KAYNAK: AHABER

Editör: TE Bilisim