İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, İngiltere Kralı 3. Charles tarafından resmi olarak Başbakan olarak atandıktan sonra yeni kabinesini belirledi. Başbakan Sunak, eski Başbakan Boris Johnson döneminde Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak görev yapan Dominic Raab'ı yeniden Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak atadı.

Eski Başbakan Truss dönemindeki Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Dışişleri Bakanı James Cleverly, Savunma Bakanı Ben Wallace, Kuzey İrlanda Bakanı Chris Heaton, Kültür Bakanı Nichelle Donelan, Uluslararası Ticaret Bakanı Kemi Badenoch, İskoçya Bakanı Alister Jack, Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat, Avam Kamarası Başkanı Penny Mordaunt ve Lordlar Kamarası Başkanı Lord True’nun görevlerinde değişiklik yapılmadı.

BAVERMAN YENİDEN İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

Truss döneminde İçişleri Bakanı olarak atanan ancak geçen hafta çarşamba günü istifa eden İçişleri Bakanı Suella Braverman ise yeniden İçişleri Bakanı olarak atandı.

Sunak'ın yaptığı yeni atamalar ile Ulaştırma Bakanı Mark Harper, İskan Bakanı Michael Gove, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Grant Shapps, Eğitim Bakanı Gillian Keegan, Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride, Çevre Bakanı Therese Coffey, Sağlık Bakanı Steve Barclay, Galler Bakanı David Davies, Göçmenlik Bakanı Robert Jenrick, Kabine Ofisi Bakanı Jeremy Quin ve Hazine Bakanı John Glen oldu. Truss döneminde Eşitlik Bakanı olan Nadhim Zahawi Muhafazakar Parti Başkanlığına, Victoria Prentis ise Başsavcı olarak atandı.

Yeni kabinede, Johnny Mercer Gaziler Bakanı, Gavin Williamson Kabine Bakanı, Andrew Mitchell Kalkınma Bakanı, Simon Hart Hazine Parlamento Sekreteri, Oliver Dowden ise Lancaster Dükalığı'nın Maliye Bakanı olarak görev alacak.

Editör: TE Bilisim