Bir zamanların en sevilen yarışma programı olan Evet-Hayır'ın sunucusu, "Kafanı emme basma tolumba gibi sallama" sözüyle de tanınan Erkan Yolaç, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Torununun doğumu için gittiği Amerika'da rahatsızlandığı öğrenilen Yolaç'ın sağlık durumu nasıl?

Erkan Yolaç'a torununun doğumu için gittiği Amerika'da zatürre teşhisi kondu. Amerika'da grip olan Yolaç, yüksek ateş yüzünden bilinç kaybı yaşadı. Hemen hastaneye götürülen Yolaç'ı yoğun bakıma alındı. Sunucunun tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

ERKAN YOLAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA NERELİ?

26 Şubat 1935 tarihinde dünyaya gelen Erkan Yolaç, Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki Alpullu Şeker Fabrikası'nın revirinde doğmuştur. Babası Mehmet Yolaç Edirne'lidir. Babası zamanında Sofya'dan göç etmiştir.

6 yaşındayken ailesiyle İstanbul'a taşınan Yolaç, önce Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde sınıfta kaldı. Babasının işi gereği yenidem Kastamonu'ya taşındı. Burada lisedeyken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye mikrofonlarından sunum yaptı.

Belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın da sunumunu beğenmesiyle tüm anonsları o yapmaya başladı. 1960 yılında Ankara Radyosu'nun sınavlarını kazanarak orada çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalışmaya başladı. Ancak Türkiye kendisini sunduğu 'Evet-Hayır'' yarışmasıyla tanıdı. 1976 Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evlidir.

Editör: TE Bilisim