EYT için gözler artık Meclis'e çevrilirken, düzenlemenin detayları merak ediliyor.

"EYT ile emeklilik zorunlu mu?" sorusu da merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan EYT'de merak edilen soruya ilişkin açıklamalar geldi.

1 MİLYON RAKAMI ÖNE ÇIKIYOR

Yaklaşık 1 milyon kişinin yasayla birlikte hemen emekli olmasının mümkün olduğunu belirten Erdursun, "Geriye kalacak 3,5 milyon kişi ise organik olarak 10 yıla yayılacak. Dediğimiz gibi hemen herkesin emekli olması mümkün değil. Zaten Türkiye'de her ay 35 bin kişi yılda 420 bin kişi zaten kendiliğinden EYT'li olsa da emekli olabiliyor" diye konuştu.

Habertürk TV'de canlı yayına katılan Erdursun, "EYT'liler hemen emekli olmak zorunda değil. Şu anda toplamda 4,5 milyon EYT'li yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Yasada bir aksilik olmazsa büyük ihtimalle aralık ayının ilk haftası Çalışma Bakanlığı çalışmasını Meclis'e sunacak. Daha sonra görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 2023'te yasa yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.

Erdursun açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda EYT'li olup da 8 Eylül 1999 öncesi işe girip 100 günü olan 300 günü olan, 500 ve 1000 günü olan kişiler var. Bu sefer de ikinci EYT'lilere 36000 gün 50 ve 55 yaş şartıyla emekli olma hakkı verildiğinde bugün emeklilik olmayan kişiler dahi 'Ben de emekli olabilirim' diyerek aslında sistemin içerisinde de bulunup emeklilik hayali kurmaya başlayacaklar.

KAYNAK: HABER GLOBAL

Editör: TE Bilisim